Opel 0: Klopsensor

Bouwjaar: 2006

Ik heb hier een vectre 1800 16v waarbij, na hoog in de toeren te gaan, het lampje van motorstoring gaat branden. Een enkele keer komt het ook gewoon voor bij normaal rijden. Ik lees de fouten P1326 t/m P1329 uit wat staat voor de klopsensoren per cilinder. Die komen na het wissen ook één voor één terug. Verder houdt hij soms een fout van O2 sensor bij. Heel vreemd is ook dat bvb. foutcode van klopsensor van een cilinder vanzelf verdwijnt en opdaagt. Iemand hier ervaring mee ? Even erbij dat de wagen ook voorzien is van een LPI installatie van Landi, maar het probleem zich ook stelt op benzine

MONDEO7968

Geplaatst door MONDEO7968 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Kurt C (0), 17 jaar geleden

Ik denk dat Speedy gelijk heeft.
Mogen denk ik maar met 20 Nm aangetrokken worden.

Supermenneke (0) PRO, 17 jaar geleden

Voorgaande oplossingen zijn heel goed mogelijk.

Ik heb recent nog meegemaakt dat deze storing in de ECU werd opgeslagen. Door een te laag oliepeil reageerde de klopsensor op het tikken van de klepstoters (er zat maarliefst 2.75 liter te weinig olie in).

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.