Opel 0: Radiator word maar half warm

Bouwjaar: 2006

Hallo allemaal.

Mijn radiator van de Frontera wordt na een rit maar half warm. De bovenkant is gloeiend heet en de onderkant is gewoon koud. Maar als ik de kachelkraan open zet wordt de onderste slang wel warm?? is dit normaal of moet ik aan een defect gaan denken.Kan het zijn dat de thermostaat niet goed werkt?? Het lijkt ook of dat er ergens een klein lek zit ik verlies namelijk koelvloeistof maar kan niet ontdekken waar of komt dit dat de bovenkant gloeiend heet word en het door de radiatodop naar buiten perst?

Groetjes richard.

frontie

Geplaatst door frontie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

omega81 (0), 17 jaar geleden

systeem laten controleren onder druk.
Het kan zijn dat er lucht in het systeem zit of ergens een verstopping.
Anders het systeem even helemaal doorspoelen en opnieuw ontluchten.

omega8258 (0), 17 jaar geleden

ik verdenk de radiator, waarschijnlijk zit hij verstopt.

kees janse6227 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Ik heb nog een vraag naar aanleiding van bovenstaande:
Is het mogelijk een verstopte radiator weer goed te krijgen ?

Bedankt,

Kees

omega8258 (0), 17 jaar geleden

als hij aan één kant helemaal koud blijft zou ik persoonlijk voor een nieuwe gaan. Er bestaan wel middeltjes om te ontstoppen maar ik ben er geen voorstander van.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

verstopping van de radiator kan zijn,alleen dat lijkt me sterk,ik denk eerder aan lucht in je systeem dit omdat je ook een koelvloeistofverbruik hebt..even het systeem onder druk laten zetten en het lek opsporen,erna opnieuw vullen en eventueel ontluchten en klaar is Kees / Richard.

Stefan

frontie (0), 17 jaar geleden

Inderdaad er zat lucht in het systeem en een slang die op de thermostaat zit kon ik een paar slagen geven je kon ook zien dat deze lekte.Opnieuw water bij gevuld ontlucht zoals in de handleiding stond en rij alweer een paar dagen zonder dat er water verlies is ben ook nog even langs de garage gereden om het een en ander over de radiator te vragen en volgens de monteur moet nu het probleem opgelost zijn.
Dus bedankt voor de reactie's die ik heb gekregen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.