Opel Meriva 2005: Klotsend geluid en lekkage

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Ik heb een Opel meriva uit 2005. Hij lekt aan de bijrijderskant, de mat was daar helemaal doorweekt. Inmiddels heb ik de stof/isolatie onder de mat weggesneden en gedroogd maar de mat blijft nat. Dit lijkt te komen door condenswater van de airco maar de slang zit niet verstopt, geeft de garage aan. Ik zie soms t water bij de bijrijderskant (tegen t middenconsole aan) binnendruppelen. Iemand enig idee waar t water vandaan kan komen? (Het komt niet van blad wat in t rooster bij de ruitenwissers zit);
Ook hoor ik rechts achter een klotsend geluid bij optrekken en remmen. Het is geen benzine want met volle tank doet hij dit ook. Het zou water in de chassisbalk zijn, heb ik op dit forum gelezen. Dat zou ik eruit moeten kunnen laten lopen door n rubber plug uit de chassisbalk of bij de wielkast te verwijderen? Kan iemand me zeggen waar ik deze plug kan vinden?
Heel erg bedankt alvast voor t meedenken en de tips.

Marjocanada

Geplaatst door Marjocanada (0) , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Monteur Senior (625), 4 maanden geleden

deze pluggen zitten meestel onderkant chassies die zie je zitten als je eronderkijkt

kaleido 1 (1620) PRO, 4 maanden geleden

Er behoren ook afwatering gaatjes in de felsrand te zitten onderaan de dorpel , deze kun je met een klein schroevendraaiertje open prikken , zien er uit als verhogingen op de lasrand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.