Opel Vectra A: KM teller / klok uitbouwen

Bouwjaar: 1989

Gisteren zijn de cijfers van van de KM stand (203300km) iets scheef gezakt en ook dagteller doet het niet meer. Waarschijnlijk is het mechanisme losgeraakt. Snelheidsmeter doet het nog perfect.
Hoe kan ik de klok uitbouwen, misshien nog te repareren of anders een van de sloop?
Hartelijk dank voor tip eventueel link naar how to met foto's als het moeilijk is.
Groetjes.

tony11626

Geplaatst door tony11626 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nathan (0), 20 jaar geleden

Als ik het goed heb: stuur demonteren, kappen stuurkolom losnemen, onderste schroeven ter hoogte van de tellerkap losmaken, middelste ventilatierooster (voorzichtig!) los wippen met een klein schroevendraaiertje...Links van het vent. kanaal zit ook nog een schroef, deze los halen. Als het goed is kun je dan de tellerbak naar voren drukken, links zit hij niet met een schroef vast maar in een haakje. Let op! De stekkers achterop de tellerkap zijn niet lang bedraad, dus voorzichtigheid is geboden.

Weet het niet helemaal zeker meer, want ik heb dit een jaar of 5 geleden eens gedaan...

Misschien weet Opeltje dit te bevestigen / aanvullen?

Groeten,

Nathan

tony11626 (0), 19 jaar geleden

Stuur moet inderdaad gedemonteerd worden. Heb het nog niet gedaan omdat er een speciaal gereedschap blijkbaar nodig is (speciale poelie trekker ?)
Om iets meer speling te krijgen en de klok naar voor te kunnen trekken heb ik ook de km kabel op versnellings bak los gemaakt.
Zal naar garage moeten.
Thanks voor hulp.
Tony

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.