Opel Astra: Knipperlicht blijft branden

Bouwjaar: 1994

Hallo allemaal

Ik ben in het bezit van een Astra F station 1.6 uit 94 en heb sinds een aantal weken een probleem met de knipperlichten. Zodar ik m'n richtingaanwijzer aanzet dan brandt het knipperlichtlampje op het dashboard niet meer, en het knipperlicht brandt wel, alleen continue ipv knipperen. Hetzelfde geldt als de waarschuwingsverlichting wordt aangezet; beide knipperlichten knipperen niet maar branden continue. Eerst deed dit probleem zich af en toe voor, maar dat werd steeds vaker en nu is het eigenlijk altijd. Moet het knipperlichtrelais vervangen worden, en waar zit dat ding? Bij de andere zekeringen?

Alvast bedankt voor jullie reactie!

ouweroestbak

Geplaatst door ouweroestbak (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

biomus (0), 19 jaar geleden

Ik denk dat het relais (volgens mij in het zekeringenkastje) van de knipperlichten blijft hangen. Een nieuwe erin, en hij doet het weer. Mocht dit het niet zijn, dan een nieuwe alarmlichten schakelaar. Dit kun je testen door een goede hengst op de alarmknipperlichten schakelaar te geven. Doet alles het weer, dan zit daar de fout. Overigens kun je de relais in het zekeringenkastje ook met de achterkant van een schroevendraaien een goede tik geven, om zo te kijken welke het is. Dit kan soms een tijdelijke werking van het relais veroorzaken

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

denk inderdaad dat de alarmlicht schakelaar de boosdoener is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.