Opel Astra: V-snaar opspannen

Bouwjaar: 1992

Door dit vochtige weer is mijn V-snaar gaan piepen, dit is zeer irritant en ook genant. Wil hem zo thuis gelijk even opspannen, maar is dat moelijk?
Kan iemand mij misschien vertellen hoe dat moet bij mijn auto?

Ik heb een:

Opel Astra 1.6GL Bouwjaar 1992

Alvast bedankt voor jullie info.

gr. Steffen

steffen011

Geplaatst door steffen011 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

biomus (0), 19 jaar geleden

Ik zou er gelijk een nieuwe opzetten! Scheelt je straks in de winter een hoop narigheid. Hij slipt omdat hij te slap is afgespannen en/of te glad is bij hoge stroom vraag! Vooral in de winter is het beter een goede te hebben, daar de stroomvraag groter is dan in de zomer. Ik heb geen Astra, maar het mag niet moeilijk zijn. Met een of twee sleutels 13 en een koevoet of lange stang om kracht te zetten, kom je een heel eind. Meestal bij opel zit er aan de dynamo een stelhaak (plat stuk ijzer met een sleuf erin)waarin een bout zit. Deze kun je losdraaien. Als het goed is kun je de dynamo nu iets kantelen. Lukt dit niet al te makkelijk, draai dan de bout die bij de dynamo als scharnierpunt fungeert ietsjes los. Hoeft niet helemaal, als de dynamo niet vervangen hoeft te worden! Als het goed is bungelt de V-snaar nu om de pully's. Nu kun je hem dus vervangen. Geef nu spanning door de stang of koevoet op of onder (Afhankelijk van de constructie. Bekijk dit terplekke wat het beste is) de dynamo te zetten en de bout van de stelhaak weer goed vast te zetten. Het is makkelijk als er een 2de persoon aanwezig is die of kracht zet of de bouten vastzet! Kijk ook even of er een massa kabel (aarde) aan de bout zit (en vergeet deze dan ook niet!).
Zo zou het moeten lukken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.