Opel Vectra: Knipperlichten blijven branden bij uitgeschakeld contact !?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb een Opel Vectra stationwagon (diamond) en sinds kort een probleem met de knipperlichten. Bij ingeschakeld contact werkt alles perfect (links/rechts knipperlicht + alarm), maar zodra ik het contact UIT zet blijven alle vier de knipperlichten + het lichtje op het dashboard CONTINUE branden. De enige manier om te voorkomen dat mijn accu leegloopt, is het verwijderen van de zekering. Da's niet zo handig, dus ik zoek een oplossing voor dit probleem.

Ik heb de alarmschakelaar er al uitgehaald en dat lost het probleem niet op. Of moet ik die dan overbruggen om goed te kunnen testen? Ook alle zekeringen nagemeten en geen defect.

Iedere tip om dit probleem op te lossen is welkom!

pom

Geplaatst door pom (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

roygsi (0), 17 jaar geleden

ik zou het eens zoeken in de knop voor je gevarenlicht, dan gaan ook alle knipperlichten tekeer

succes

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk dat 1 van de gele relais blijft hangen in de zekeringbak onder het stuur. geef eens een tik op de beide gele relais....

LOTUS (0) PRO, 17 jaar geleden

Als alle vier de knipper lichten blijven branden en zeker weten dat de gevarenlicht schakelaar o.k is
Dan denk ik meer dat er wat mis is met de multitimer
Heb bij ons eens het zelfde geweten met achterruit verwarming deze bleef werken met contact af was ook multitimer
Die gele rele's kan je onderling wisselen om eens te testen

pom (0), 17 jaar geleden

Nou, allemaal bedankt voor de tips. Ik heb e.e.a. geprobeerd en ik geloof dat het probleem opgelost is. Wat ik heb gedaan:

1) De gevarenlichtschakelaar opnieuw gecontroleerd en was in orde (losgehaald en even doorgemeten).
2) Beetje gerommeld aan de gele knipper relais, maar dat maakte niets uit.
3) Accu losgekoppeld om daarmee alle elektronica even te resetten (multitimer enz). Na opnieuw aansluiten was het probleem nog steeds aanwezig.
4) Tenslotte heb ik linksonder bij de bestuurdersstoel de kappen weggehaald, zodat de kabelboom en connectoren zichtbaar werden. Toen ik de eerste de beste connector los had getrokken (een grote blauwe), toen was het probleem weg, alleen deden toen andere functies het niet meer (o.a. koplampen). Ik heb toen de contacten een beetje schoongemaakt en de connector teruggeplaatst en alles functioneert nu weer naar behoren!

Ik houd het er maar op dat er een slecht contact was in die connector, waardoor dit vreemde probleem naar voren kwam. Mochten jullie dus nog eens zoiets zien: dit kan het dus ook zijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.