Opel A-Vectra 1.7TD (Isuzu): Koeling problemen.

Bouwjaar: 1995

Komt binnen met koelingsproblemen. Bij rijden autobaan loopt de temperatuur op naar 100 graden. Indien kachel wordt aangezet daalt de temperatuur. Klant rijdt zo al enkele maanden rond.
Er zit water ipv van koelvloeistof in het systeem. Thermostaat vervangen en radiateur van buiten gereinigd. Temperatuur blijft oplopen.....Ik heb een donkerbruin vermoeden dat de radiateur inwendig verstopt zit. Heeft iemand hier ervaring mee??

rene.kok

Geplaatst door rene.kok (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

voelen achter de radiateur bij warme motor of er "koude" plekken zitten in de radiateur.als dit zo is zit de radiateur verstopt. moet wel de ventilator lopen anders kun je dit niet voelen

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

komt inderdaad vaker voor....ook heeft deze koelfan 2 standen...een langzame en een snelle...stand 1 wil nogal eens defect raken. de weerstand achter de voorbumper is dan vaak defect.

rene.kok (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik ben een vrachwagen monteur, en DAF vrachtwagens zijn uitgerust met visceuse koppelingen. Die wonder boven wonder bijna nooit kapot gaan. Vraagje dus:Slaan die koelventilatoren ook aan bij het rijden op de autobaan?? Deze auto heeft een fan voor de radiateur, en een fan achter de radiateur. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat deze fans niet draaiden bij rijden op de autobaan, of wel soms?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

fan stand 1 hoort wel onder het rijden te draaien...

blitzje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik kan me heel goed verplaatsen in het verhaal van Rene kok , als je rijdt gaat er toch al veel meer lucht door heen dan de fan op de lage stand kan verplaatsen , waarom draait hij dan toch ?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

omdat deze motoren domweg koelingsprobemen hebben en dit op deze manier is opgelost...

blitzje (0) PRO, 19 jaar geleden

Tja , daar valt weinig aan toe te voegen

mankia (0), 19 jaar geleden

een nieuw radiateur palatsen en de problem is over ,wij monteren in plaats van de 3draad thermoschakelaar de2draad ,en allen het hooge stand gebruiken, het werkt heel goed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.