Opel Vectra: Koelprobleem Opel Vectra 2.0i NE 1993

Bouwjaar: 1993

Hallo allemaal,

Ik heb problemen met mijn koeling, de temperatuur loopt of snel hoog op, dan schiet hij richting de 100 graden C, of de meter gaat slechts net uit het blauwe vlakje en komt niet op bedrijfstemperatuur.

In een file of lang stilstaan voor een stoplicht geeft een verhoogde temperatuur.
Ik reed over de snelweg, geen probleem, maar zodra je stadsverkeer krijgt, dan loopt de temperatuurmeter al snel naar de 95 graden en wil nog hoger oplopen....

Wat kan ik het beste doen? termostaat vervangen?
Van de week een hele lange file gehad en toen bleek de temperatuur over de 100 graden te staan. Fan slaat wel aan, de termostaat zie je ook wel iets terug zakken, maar ik kan er niet op bouwen. Als ik uitstap, dan ruik ik een rubberlucht.
Koelvloeistof is vol, er gaat GEEN lampje branden op het dashboard.

Christo1705

Geplaatst door Christo1705 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Thermostaat zou kunnen of de temp.zender die vlak bij de thermostaat gemonteerd zit met het blauwe draadje er aan.

danny gsi 16v (0), 19 jaar geleden

hey geeft de meter (soms) ook aan als de motor warm is dat ie koud is volgens de meter !!!als dat zo is moet je eff de draad op de zender er goed opschuiven of er zit een beetje corosie op ef schuuren.(staalborsteltje) anderzz ef een ander temp sensor halen zyn gelukkig niet duur!!!! maar anderzz zal ik eff een test doen by de opel of mischien je koppakking er niet uitligt>ps als je in file staat en de temp loopt weer hoog op dan kachel aan en raam open kan die zyn hitte toch kwyt grtz danny

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

denk de thermostaat.

Christo1705 (0), 19 jaar geleden

Hallo allemaal,

Het heeft even geduurd, maar hier is de oplossing van mijn probleem. Het probleem zat hem in de thermostaat en nadat ik deze had vervangen, bleek het probleem grotendeels te zijn opgelost.
Nu moet ik alleen nog even kijken naar het probleem in de file, dan loopt de meter op en dat zou de sensor op de radiateur zijn, die de ventilator moet inschakelen.

Zodra ik dit opgelost heb en het resultaat weet, dan laat ik het even weten op het forum.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe hoog loopt de temp.meter op voordat de koelfan inslaat? Dat de temp. oploopt in de file is normaal: je mist de rijwindkoeling. Indien de fan inslaat tussen de 95 en 100 gr. en dan de temp. weer daalt, lijkt me alles ok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.