Opel Corsa: Koelventilator draait bijna continue / slaat snel aan

Bouwjaar: 2011, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.2

Hallo allen,

De koelventilator van mijn corsa draait erg veel, ook met uitgeschakelde airco. (Alleen bij starten is hij uit en na enige tijd begint hij te draaien en blijft dan ook draaien.)

Ik ben al aan het rondkijken geweest op het internet en vermoed dat de temperatuursensor en connector in de radiateur vervangen moeten worden.

Opel heeft over een soortgelijke klacht een servicebulletin (2875) uitgebracht en meer hierover is te vinden op: http://workshop-manuals.com/vauxhall/cor...

De constructie bij mijn auto is gelijk aan die op de tekeningen in het servicebulletin dus inderdaad zou er water in kunnen komen. Heb wel even de connector en temperatuursensor bekeken maar zien er wel schoon uit. (Helaas kom ik zo niet bij de pennen van de sensor met een multimeter.)

Km stand is 120.000. De radiateur ziet er schoon uit en ik zal mogen even met een temperatuurmeter meten hoe warm hij is t.h.v. se temperatuursensor. (Weet iemand trouwens bij welke temperatuur de ventilator uit en aan hoort te gaan?)

Ik vermoed dat de temperatuursensor een NTC is en dan kan ik mij voorstellen dat door vocht de weerstandswaarde lager is waardoor hij sneller zal inschakelen.

Mijn verschijnsel is dus helaas niet gelijk aan die beschreven in het servicebulletin. Ik heb geen storingsmelding en bij mij begint de koelventilator niet gelijk te draaien.

Heeft iemand alhier al eerder de verschijnsel gehad die ik nu heb en heeft iemand daar een oplossing voor?

Mvg,

prijs_stunter

Geplaatst door prijs_stunter (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

prijs_stunter (0), 8 jaar geleden

Hallo allen,

Hierbij even een terugkoppeling/feedback m.b.t. het probleem.

De temperatuursensor in de radiateur was inderdaad defect. Nieuwe er in en probleem was opgelost.

Lees op het internet dat deze temperatuursensor veel na ongeveer 4-5 jaar de geest geeft.

Heb daarnaast ook het kabeltje verlengt zoals beschreven in het Technisch Service Bulletin van Opel.

Aan originele Opel onderdelen (sensor en kabel) was ik 32 Euro kwijt maar mocht je tegen dit probleem aanlopen dan kun je in principe ook volstaan met alleen een nieuwe imitatie sensor die bijna overal is te verkrijgen voor 16 Euro.

Heb voor het vervangen van de kabel/connector ook het geheel op de oude connector getest en dat werkte ook gewoon. Je zou dus gewoon de oude kabel iets kunnen verlengen met een stukje losse kabel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.