Opel Astra: koelvloeistof

Bouwjaar: 1997

Nog iets : mijn koelvloeistof is ook wel redelijk gezakt de laatste tijd, zo plots. En geen te vinden in de olie, geen op de grond. Kan die verdampen als er koelvloeistof in de verbrandingsruimte geraakt ? Vraag me steeds af waar die naar toe gaat. Trouwens witte rookpluimen zie ik ook niet.

jgffw

Geplaatst door jgffw (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Waterpomp zou iets kunnen lekken, zonder dat dit nou direct zichtbaar op de grond is onder de auto of 'n begin vann lekke koppakking. Dat laatste gaat nou niet direct gepaard met witte stoomwolken.

jgffw (0), 19 jaar geleden

gezien mijn kilometerstand ben ik blij dat ie nog echt heel goed bolt maar er verdwijnt sinds kort wel vrij veel vloeistof.
Vorig jaar is de waterpomp pas vervangen (toen lekte die echt).
Dus ... koppakking ... voorlopig nog geen spoor van mengsel water en olie ...

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat hoeft natuurlijk ook niet, dat er water in de olie komt. Als de pakking lekt tussen 'n cilinder en 'n waterkanaal, komt er dus geen koelwater in de olie terecht. Je zou kunnen controleren of de koelwaterslangen erg onder druk staan als de motor 'n tijdje gelopen heeft. Een andere manier is om te kijken in het expansievat of er luchtbellen komen tijdens het stationair draaien van de motor. Wel eerst het tankje bijna helemaal vullen. Totdat de koelfan inslaat zal het waternivo wel iets stijgen, maar moet weer zakken bij het inslaan van de fan. Als het koelwater er vlot uitgedrukt wordt, reken dan maar op 'n koppakking.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

De waterpomp kan lekken maar is vervangen lees ik.... De pomp lekt namelijk niet regelmatig, soms een grote plas, soms niks....

Ik zou zeggen dubbelcheck

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.