Opel Astra: Koelvloeistof in ruitenwisserreservoir

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Twinport

Goedemorgen,
ik ben nieuw op dit forum en hoop hier een makkelijke oplossing te vinden voor het volgende probleem:
gisteren maar weer eens een blik onder de motorkap geworpen. Ik had een yerrycan olie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistf naast de auto staan.
Gauw nog even naar de schuur om een trechter te pakken. Toen ik terug kwam, lag het flesje koelsvloestof geopend en leeg naast mijn auto en stond het
reservoir voor de ruitensproejervloeistof open. Verderop stond wat "jeugd" lachend naar mij te kijken. Toen ik ze hierop aansprak had natuurlijk niemand
iets gezien of gedaan. Ik ben nu bang dat iemand koelvloeistof in de tank voor de ruitensproeier heeft gegeooid. Kan dat kwaad? Ik heb wel eens gehoord dat koelvloeistof schadelijk is voor je lak. Ik durf nu niet mijn ramen schoon te spuiten. Ik heb even gekeken naar eventuele slangetjes etc. maar die zitten op een
plek waar ik niet bijkan. Ben ook niet zo handig. Het gaat mij te ver om nu maar in 1 x mijn reservoir leeg te spuiten (lak op het dak !!).
Kan ik dit zelf oplossen of moet ik toch naar de garage?

Graag jullie advies en bedankt alvast.

Groeten van Martin

digitaar

Geplaatst door digitaar (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb nog niet gehoord dat koelvloeistof de lak aantast, maar het is een beetje plakkerig, zeer zeker niet geschikt om je ruiten mee schoon te krijgen.

Neem een tuinslang steek deze onder in het reservoir en laat zoveel mogelijk van hetgeen wat er nu in zit uitlopen dan spuit de ruiten nat terwijl je het reservoir helemaal leeg maakt.
Om er vervolgens 1/4 liter ruitenwisser vloeistof in te doen, deze geheel leeg te spuiten (denk eraan zowel voor als achter sproeier) zodat je zeker weet dat al het water weg is, en dan gewoon bijvullen met ruitenwisser vloeistof.

Wimski (0), 13 jaar geleden

Kunt ook bij de apotheek een injectiespuit halen en leegzuigen
Of je laat het via een slang uit het reservoir lopen (in een kan he)
en daarna flink met water naspoelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.