Opel Astra 2000: Koelvloeistof lekkage?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X16SZR, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Hoi allemaal,

Twee weken geleden is onze Opel Astra naar de garage gebracht i.v.m (wat wij aanvankelijk dachten) een lekkage van de koelvloeistof. Binnen een paar dagen was het koelvloeistof reservoir steeds leeg, de motor werd warm en de auto trilde/schokte bij optrekken. In de garage hebben ze het volgende vervangen: blok bobine, cilinderkoppakking, distributieriem, bougie en de waterpomp. Ook hebben ze meteen een kleine beurt gedaan. Sinds vrijdag hebben we de auto terug en deze liep goed. Ik hoorde echter wel de voorkant van de auto ‘kraken’ wanneer ik op een normale snelheid een drempel over reed. Sinds twee dagen werkt de verwarming niet meer, vandaag merkte ik tijdens het rijden dat er stoom uit de motorkap kwam en de koelvloeistof is opnieuw leeg. Tevens zat er een natte plek links onder het motorblok. Morgen ga ik de garage weer bellen, maar aangezien ik zelf echt geen verstand heb van auto’s vroeg ik me af of iemand hier een idee heeft van wat er nou toch mis is met de auto en waar ik de monteur evt op kan wijzen?

Ik hoor het graag, alvast bedankt!!

Kelly98

Geplaatst door Kelly98 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (245) PRO, 1 jaar geleden

Auto is 22 jaar oud ?
Storingen zoals deze zijn van achter een pc lastig te benoemen .
Koelsysteem af laten persen dan komt het lek vanzelf in beeld.
Je weet zeker dat de reparatie ook daadwerkelijk zoals je beschrijft zijn uitgevoerd ? zal een beste rekening geweest zijn.
Waarde van de auto ?

    Dankjewel voor je reactie! De auto is inderdaad al 22 jaar oud, de waarde weet ik niet. Emotionele waarde zit er wel aan, omdat het de auto is van mijn opa die momenteel terminaal is. Vandaar dat ik hem graag nog even zou willen hebben - Kelly98 (0), 1 jaar geleden
    En de reparaties zijn inderdaad daadwerkelijk uitgevoerd - Kelly98 (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.