Opel Astra Wagon 2010: Koelvloeistof melding.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16XER, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Ik heb onlangs de sensor van mijn koelvloeistof reservoir vervangen om van de onjuiste foutmelding "koelvloeistof peil laag" af te komen, maar dit heeft niet geholpen, moet dit nog gereset worden o.i.d.? Of het gehele reservoir vervangen?

etiennev

Geplaatst door etiennev (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

asfaltrocker (0), 2 jaar geleden

Wat je kunt proberen is de accu Polen los van de accu en de min pool en plus pool de kabels dus met elkaar verbinden niet de accu met start kabel voor 30 min
Hoi wel rek mee dat al je zenders die opgeslagen zijn ook verwijderd en als je Anti diefstal code op je radio hebt wist hij deze ook.alles wat in je ECU opslaat wist hij en reset ze
Succes

bert klein (85) PRO, 2 jaar geleden

Dat je een melding krijgt koelvloeisof te laag is een melding en geen storing,je zult moeten zoeken in het reservoir sensor of de bedrading ervan.
Accu klemmen met elkaar te verbinden is geen optie kunnen er verschillende ingestelde instelwaarden van je motormanagement instrumenten verloren gaan,en dan alles opnieuw in zou moeten leren.
Even laten uitlezen wal voor melding wordt weergegeven,

etiennev (0), 2 jaar geleden

Bedankt Bert, ik had ook al mijn bedenkingen mbt spanningsloos maken van de ECU. Ik heb de koelvloeistof reservoir sensor al (laten) vervangen deze week en er zit nieuwe koelvloeistof in maar deze melding blijft komen. Zou het reservoir / dop zelf vervangen een oplossing kunnen zijn? In de winter krijg ik deze melding nagenoeg niet.

kaleido 1 (1620) PRO, 2 jaar geleden

Kijk eens als de melding er is hoe hoog je koelvloeistofniveau staat , motor laten lopen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.