Opel Astra Wagon 2010: Koelvloeistof melding.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16XER, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Ik heb onlangs de sensor van mijn koelvloeistof reservoir vervangen om van de onjuiste foutmelding "koelvloeistof peil laag" af te komen, maar dit heeft niet geholpen, moet dit nog gereset worden o.i.d.? Of het gehele reservoir vervangen?

etiennev

Geplaatst door etiennev , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

asfaltrocker, 4 maanden geleden

Wat je kunt proberen is de accu Polen los van de accu en de min pool en plus pool de kabels dus met elkaar verbinden niet de accu met start kabel voor 30 min
Hoi wel rek mee dat al je zenders die opgeslagen zijn ook verwijderd en als je Anti diefstal code op je radio hebt wist hij deze ook.alles wat in je ECU opslaat wist hij en reset ze
Succes

bert klein PRO, 4 maanden geleden

Dat je een melding krijgt koelvloeisof te laag is een melding en geen storing,je zult moeten zoeken in het reservoir sensor of de bedrading ervan.
Accu klemmen met elkaar te verbinden is geen optie kunnen er verschillende ingestelde instelwaarden van je motormanagement instrumenten verloren gaan,en dan alles opnieuw in zou moeten leren.
Even laten uitlezen wal voor melding wordt weergegeven,

etiennev, 4 maanden geleden

Bedankt Bert, ik had ook al mijn bedenkingen mbt spanningsloos maken van de ECU. Ik heb de koelvloeistof reservoir sensor al (laten) vervangen deze week en er zit nieuwe koelvloeistof in maar deze melding blijft komen. Zou het reservoir / dop zelf vervangen een oplossing kunnen zijn? In de winter krijg ik deze melding nagenoeg niet.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Kijk eens als de melding er is hoe hoog je koelvloeistofniveau staat , motor laten lopen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.