Opel Omega : koelvloeistof/koppakking omega mv6

Heb sinds kort het volgende probleem aan mijn mv6:
Als ik de dop voor olie bij te vullen verwijder zit er aan de binnenzijde een lichtbruine/beige afzetting. Heb laatst ook de koelvloeistof bij moeten vullen. Nadat ik een potje "bars stop leak" heb toegevoegd lijkt het erop dat het vloeistof niveau gelijk blijft. Ik ben natuurlijk aan het denken aan een defecte koppakking. De olie die aan de oliepeilstok zit ziet er echter normaal uit en ook loopt de motor prima. Ook is er (niet meer dan anders!) geen witte rook uit de uitlaat.
Kan het iets anders zijn dan de koppakking? Als het de koppakking is, hoe kom ik erachter welke kop het is?
Ik gebruik de auto nog gewoon dagelijks.
bvd voor jullie commentaar
Bèr

Bèr1090

Geplaatst door Bèr1090 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

downforthecause (0) PRO, 17 jaar geleden

Lichte koelvloeistof verbruik is niet ernstig enne je had beter eerst je koelsysteem kunnen laten afpersen bij een garage, want Bar stop leak is wel leuk voor even maar tis een lapmiddel en kan ook meer problemen veroorzaken dan oplossen maar dat terzijde, de afzetting in op je dop is veel voorkomend, tis sludges denk ik dat je bedoeld , Mocht er echt veel in je zitten kun je overwegen om een reinigings middel voor de motor te gebruiken en je carterventilatie eens schoon te (laten) maken.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

Robert

misschien zweet één van je koelvloeistof slangen of lekt hij ergens aan een klem maar dat is niet zo'n probleem!je kan ook eens langs de garage gaan..je hebt van die testers die proeven of er geen uitlaatgassen ©o in de het koelsysteem zit!

over die sludge hoef je je geen zorgen te maken!je zal zeker veel korte stukjes rijden ?dat is een soort van condensvorming.

rij de auto anders eens goed warm,of rij er eens een flink stuk mee..dan zul je zien dat het zo goed als,verdwenen is.

maar het kan overigens geen kwaad,en zou persoonlijk ook niet één of andere toevoeging erbij gooien om dit te verhelpen..is puur van korte stukjes rijden e.d.

Stefan

Bèr1090 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie commentaar. Ik ben in ieder geval al een beetje opgelucht! Ik zal binnenkort inderdaad eens een flink stuk rijden en kijken of het dan weg is.
Hopelijk hebben jullie gelijk....
mvg
Bèr

Martijn7427 (0), 17 jaar geleden

Nou, het gaat niet altijd vanzelf weg. Je kunt het gewoon uit de vulopening weghalen. Zolang je korte stukjes rijdt, blijft het terugkomen. Gewoon regelmatig weghalen. Een flink stuk rijden is altijd goed, want al het vocht en de benzineresten verdampen dan weer eens uit je olie.

Groeten,

Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.