Opel Meriva: koelwater loop uit expansivat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 17dt...

Gisteren bij deze hitte is het koelwater uit het expansievat gelopen.Deze morgen ong 1 liter water bijgevult, maar bovenste dikke slang van radiator bleef leeg.(bij indrukken geen weerstand van water gevoeld)
Ongeveer 10 km gaan rijden en expansievat liep terug over(nu wanneer ik de stop eraf nam)
Onderste slang van radiator is warm, evenals de radiator zelf.
Bovenste slang blijft koud en leeg.
Ik vermoed dat de thermostaat defect is maar weet deze niet goed zitten. Op het uiteinde van de bovenste dikke slang zit een aluminium behuizing . ze ziet er redelijk vierkant uit met ook een elecktrische aanluiting.
Kan het zijn dat hierin de thermostaat zit???

Foutje, lege darm komt waarschijnlijk van luchtkoeler.

Waar zit thermostaat????

patrickvc

Geplaatst door patrickvc (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

dan moet je je accu eruit halen ,accubak wegpakken relaikast wegpakken ,brandstoffilterhuis aan de kant leggen dan kun je erbij.

patrickvc (0), 12 jaar geleden

Heb waarschijnlijk teveel koelwater op gedaan. Probleem doet zich niet meer voor.(Er was sprake van rook die van onder de motorkap kwam. Ik heb dan ook ontdekt dat de airco het niet meer deed en ik vermoed dus dat de koppeling geslipt heeft of dat de spoel doorgebrand was)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.