Opel Astra: Koopadvies Opel Astra 1.6 16v 1998 - 2000????

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Na lange tijd Golf 4 TDI gereden te hebben ben ik nu van plan om een Astra 1.6 16v te kopen. Alleen heb ik niet zo'n verstand van Opels.
Kunnen jullie mij vertellen op welke punten ik moet opletten bij een astra 1.6 16v tussen 1998 - 2000.

tsgenc

Geplaatst door tsgenc (65) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

proximuss (0), 16 jaar geleden

Ik zou liever voor een 8 klepper kiezen omdat de blokken wat sterker zijn. Ook bij die blokken lekken gauw de karterpan. Verder zou ik rondom goed onder de auto kijken. Toen ik zelf op zoek was naar een astra kwam ik veel slechte en vooral ook veel auto's tegen waarvan ze al eerder schade hebben gehad! Dus onder de motorkap kijken naar de voorste balk of die niet krom is. Onder de auto aan de voorkant of alle balken goed zijn. Van achter kan je ook goed zien of de auto ooit een aanrijding heb gehad. Natuurlijk een proefrit maken en naar rare geluiden luisteren. Verder alles testen zoals dat de kachel standen goed werken of warm en koud word, airco, elekt. ramen etc etc. Onderhoudsboekje altijd even nakijken en wat er op het apk keurings formulier nog gebreken op staan. Verder visueel naar de buitenkant kijken op b.v. krassen deuken beschadigingen. Kijk ook goed of de stuurbekrachtegings pomp niet lekt bij her resevoir! Gaan regelmatig kapot volgens de opel dealer. (heb zelf nog nooit meegemaakt) En voor de rest veel geluk ermee:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.