Opel Vectra: Koplampen stellen

Bouwjaar: 1997


Hallo,

Weet iemand een handige methode om de koplampen te stellen? De "stelknoppen" heb ik wel gevonden, maar moet je de verlichting gewoon in het donker op de weg laten schijnen en dan wat klooien met de stelknoppen tot het ergens op lijkt, of zijn er specifieke regels voor?

Alvast bedankt!

abbeyrules

Geplaatst door abbeyrules (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (290) PRO, 19 jaar geleden

De handigste methode is om even langs een garage ,Kwikfit ofzo,
te gaan .
Die zetten de hoogte meter ervoor en klaar ,5 minuten werk.

mvg,
Hans.

biomus (0), 19 jaar geleden

Er zijn wel degelijk regels voor, die bekend zijn bij Euromaster e.d. Wel doen hoor, want het is maar wat vervelend voor jou en je mede weggebruikers, als die koplampen verkeerd staan afgesteld

omega22dth (0), 18 jaar geleden

Omdat er waarschijnlijk veel meer mensen met dit probleem zitten:
Je kan het zelf doen. Zoek een redelijk donkere plek met een vlakke weg en een muur of zo (Parkeergarage is ideaal!).
Zet de auto 1 meter van de muur en markeer de 'knik' van elke lamp met plakband. Rij de auto 5 meter recht! achteruit een meet hoeveel de bundel zakt en wat de afwijking naar links of rechts is. Als de bundel 5cm zakt, dan is het dus 1%. Op de meeste lamphuizen staat hoeveel % ze moeten hebben. De zijdelingse verplaatsing moet niet te veel zijn. Mijn stelregel: hartafstand van de knink moet niet meer dan 1% toenemen en mag niet afnemen.
Succes! Ik heb vanavond mijn lampen (Xenon!) afgesteld omdat de garage (een OPEL dealer!) het wel goed vond, maar ik niets zag in het donker. Wat bleek: 2,5% naar beneden afgesteld; zo zie je ook echt niks. Sukkels dus, maak je helaas wel vaker mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.