Opel Astra: koppaking ja of nee defect

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Bij een opel astra is de motor schoongespoten en na een aantal km lekt de auto iets olie tussen de kop en de motor
garage zegt dat de koppaking niet defect is daar de auto geen druk opbouwt te heet loopt of witte rook geeft of wat dan ook wat op een lekke koppaking zou duiden
auto rijdt overigings perfect
garage zegt dat een opel van 10 jaar oud best iets kan zweten tussen de kop en de motor naar buiten toe maar om dan een koppaking te vernieuwen daar wordt deze auto niet beter van

wat is jullie visie ?

ruud10648

Geplaatst door ruud10648 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit is wel een lekke koppakking, alleen niet op koelwatergebied, maar op een oliekanaal. Dit is een meer voorkomend euvel, ook bij de 1.6 motoren. Tussen cilinder 2 en 3 zit vlak aan de rand van de koppakking een oliekanaal. De afdichting van dit oliekanaal heeft dan "de moed opgegeven " en lekt dan onder het uitlaatspruitstuk langs het blok naar beneden. Er zijn koppakkingen die zijn voorzien van een extra afdichtingsrand.
Met 'n uurtje of 2 tot 3 kan de pakking vervangen worden. Losse koppakking kost een paar tientjes en je hebt een set nieuwe kopbouten nodig van rond de 25 euro. Wellicht meteen de distributieriem ook meteen vervangen. Kost de kop ook niet en je bent van het lekprobleem verlost.

Gr.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Controleer even of hij niet lekt op de O-ring van de stroomverdeler, lijkt erg op lekkage van de koppakking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.