Opel Tigra 2005: koppakking vernieuwd nog witte rook

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z14XEP, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

hallo ik heb een tigra met een kapotte koppakking gerepareerd maar hij bleef witte rook houden hierna kop er weer af en gevlakt en afgeperst geen lekkage te zien daarna het onderblok afgeperst en ook geen lekkage te zien weer in elkaar gebouwd met dikkere pakking en nieuwe bouten hij loopt nu heel netjes maar geeft nog steeds een beetje witte rook dus er kan volgens mij toch nog koelvloeistof in de cilinders komen . hij doet het alleen als hij warm is .zou de cilinderkop alleen lekken als hij warm is of het onder blok lek wat is het meest aannemelijk weet iemand dit?

wilfi

Geplaatst door wilfi (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JaspervB (0), 1 jaar geleden

Zou het kunnen zijn dat er koelvloeistof in de motorolie zit? Dat dit langs de cilinder is gelekt?

Ik had een paar jaar terug met mijn motor dat de vlotter van de carburateur lekte. Daardoor lekte er allemaal benzine in de motorolie.

wilfi (0), 1 jaar geleden

nee er zit geen koelvloeistof in de motorolie er is alleen een beetje witte rook ook geen bubbels in koelwatertank. kan het zijn dat hij via de egr pomp koelwater lekt in de uitlaat?

JaspervB (0), 1 jaar geleden

Wat ik zoal lees is dat het wel zou kunnen. Maar dan zou je toch alsnog een vermindering in druk zien als je het koelsysteem afperst? Of is er een ventiel die eerst open moet gaan daarvoor?

Wat ik bedoel met koelvloeistof in de olie is dat dat gebeurt is vóórdat je de koppakking hebt vervangen. meestal heb je dan een soort bruinige mayonaise aan de vuldop of dipstick.
Ik weet ook niet hoe waarschijnlijk het is dat het daar aan ligt.

wilfi (0), 1 jaar geleden

nee dat heb ik ook niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.