Opel Opel Astra 2.0 dti Station: Koppeling / versnelling

Bouwjaar: 2001

Als ik van stilstand in zijn 1 optrek hoor ik een piepend/schrapend geluid. Ook als ik van stilstand in zijn achteruit optrek hoor ik hetzelfde geluid. Ik heb het vermoeden dat het komt van de koppelingsplaten die niet geheel goed in elkaar grijpen op dat moment en langs elkaar heen schrapen. Is dit een bekend probleem en wat zou het kunnen zijn?

jaspertenhoeve

Geplaatst door jaspertenhoeve (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Jasper,
Ik denk niet dat jij weet hoe een koppeling werkt,daar grijpt niets in elkaar.
De koppelingsplaat zit tussen drukgroep en vliegwiel in,als je de koppeling intrapt dan draaid de plaat vrij tussen die twee in.
Wanneer je de koppeling op laat komen drukt de drukgroep de koppelingsplaat langzaam tegen het vliegwiel aan eigenlijk berust alles op wrijving en dat zou inderdaad het geluid kunnen maken zoals jij beschrijft.
Ik hoop dat je de werking van de koppeling nu wat duidelijker voor je is.

Hans

jaspertenhoeve (0), 19 jaar geleden

Sorrie, heb wel gezien hoe koppeling werkt maar het staat niet allemaal gegrift op mijn netvlies. Nu je dit zo weer even schetst heb ik het weer helder. Dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.