Opel Vectra: Koppeling vervangen ?

Bouwjaar: 1996

Mijn vectra lekt sinds enkele dagen motorolie tussen blok en bak. Ik denk dat de krukaskeerring vervangen moet worden. Aangezien de bak er dan af moet en gezien de km stand (150.000) overweeg ik dan ook maar direct de koppeling te vervangen om te voorkomen dat de bak er over enige tijd weer af moet. Moet ik dan buiten de plaat en de drukgroep ook het druklager (cilinder) vervangen ? Ik heb bij 2 dealers geinformeerd, de een adviseert dit wel te doen de ander zegt dat dit niet nodig is als hij niet lekt. Wat is verstandig ? Overigens erg prijzig onderdeel deze lager/cilinder (E 200,--). Wie kan mij uit ervaring een goed advies geven ?

Groeten,

Martin

martinjansman

Geplaatst door martinjansman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

martinjansman (0), 19 jaar geleden

Vergeten te vermelden: het betreft een 16 XEL van januari 1996

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

tja, das lastig he...

als hij goed is hoeft het niet, maar stel nou dat hij na het vervangen van de andere onderdelen wel na een tijdje defect raakt. het is echt een gok die je moet nemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.