Opel Corsa: krakend geluid rechtsachter

Bouwjaar: 1994

Ik heb een corsa van 94. Als er iemand achterin zit en ik trek op dan hoor ik een krakend geluid komen van de rechterkant van de auto. Het lijkt alsof mijn banden tegen mijn wielkassen aandrukken. Als er niemand achterin zit dan hoor je niks.
Ik dacht misschien de schokbrekers of de veringen maar ben ermee naar een garage geweest en die weten het niet als je van buitenaf de auto heen en weer schud en op en neer drukt dan hoor je het geluid niet het is echt alleen als er iemand achterin zit.

alvast bedankt.

eppie2713

Geplaatst door eppie2713 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

hey sahin,

heb je je auto verlaagt of bredere banden er op of andere velgen dan orgineel en zo ja klopt de et waarde ddan wel?

gr tijne

eppie2713 (0), 19 jaar geleden

er zitten wel bredere banden op dan normaal , en er zitten ook velgen op ja, alleen wat moet ik verstaan onder de et waarde?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat is de diepte van de velg, als deze te (on)diep ligt dan loopt deze aan.

ET-waarde staat meestel in je velg (ET waarde moet zijn ET-49)

Te brede wielen lopen vaak bij deze auto's ook aan

Willem

12345 (0), 18 jaar geleden

Kijk maar eens naar de zijkant van je banden, dan zie je zo of deze aanlopen ja of nee. Tevens kun je het zien/voelen aan de binnenkant van je wielkasten. Maar ik heb het zelfde "probleem" met een Corsa B 1998. Zolang ik hem al heb doet hij dit, en volgens mij heeft het met de verloop van de uitlaat onder de auto te maken. De uitlaat loopt namelijk over je achterbrug heen, dus volgens mij heeft het hier iets mee te maken. Ik heb zwaardere (originele)achterveren geplaatst, en nog hoor ik het geluid. Rijdt overigens wel lekkerder iets zwaarder geveerd. Dus niets om je zorgen over te maken !!
Lekker laten kraken, had tie maar geen auto moeten worden :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.