Opel Opel Corsa x16xe: Vermogen kwijt en afslaan Opel Corsa

Bouwjaar: 1997

Sinds een paar dagen, dus misschien heeft het met de kou te maken, heeft mijn Opel Corsa x16xe uit 1997 last van het volgende: Hij start prima, maar naar een paar honderd meter begint het met een ‘roffelend’ geluid (net een tank), terugvallen in vermogen en zodra het toerentaal laag is slaat de motor af. Als ik de auto na een paar minuten weer start doet ie het weer. Meestal blijft de auto dan goed rijden, maar een enkele keer begint na enkele kilometers het probleem weer.
De auto is voorzien van een K&N open lucht filter en een Mantzel Power Box (gemodificeerde luchtinlaat). Verder is de olie circa 1000 km. geleden ververst en zit er enige beige substantie aan het einde van de peilstok.

Bij voorbaat dank voor je reactie,
Laurens

Geplaatst door

ROSMLA01 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Brandstoffilter vervangen ?

ibo4643 0

19 jaar

EGR defect.
Temp. sensor defect.
Probeer het orig luchtfilter eens.

Willem

Willem12089 0
badge

19 jaar

rij je veel korte stukken ? beige substantie is gewoonlijk vocht inde motor als deze nooit goed warm wordt.
Verder zou ik eens een injectiereiniger in een volle tank benzine gooien , reinigt het systeem en prestaties worden daarna ook beter. Kan zijn als je het voor de eerste keer gebruikt dat de auto begint te stotteren , dat betekent allen dat het vuil loskomt en afgevoerd wordt.

Bedankt voor alle suggesties,

Na de problemen heb ik de aanvoerbuis van de koude lucht naar het openluchtfilter van het filter weggedraaid. Sindsdien heb ik er nog nauwelijks last van gehad (ik heb het idee dat het probleem ontstaat bij de combinatie van koude lucht en vocht). Verder heb ik inmiddels het filter gereinigd en opnieuw geolied en heb ik injectiereiniger aan de benzine toegevoegd (ik rij inderdaad veel korte stukjes).
Wel is gisteren de (nog koude) motor (circa 200 m na de start) afgeslagen, doordat het toerental niet opgevangen werd door het stationaire toerental. Wat me hierbij opvalt, is dat de zgn. stofzuiger, die bij een koude start ervoor zorgt dat het stationaire toerental bij een koude motor rond de 1200 toeren (i.p.v. 750 toeren) blijft, soms al vrij snel wordt uitgeschakeld. Dat was gisteren dus ook het geval vlak voor de motor afsloeg. Als er nog meer suggesties zijn houd ik me aanbevolen.

Met vriendelijke groeten,
Laurens

ROSMLA01 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.