Opel Vectra: Kruiskoppeling speling op de wormas van het stuurhuis

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: OXEV2.0

Ik heb hier een Opel Vectra CD met speling op het stuur. Nu blijkt dat er speling zit bij de kruiskoppelingverbinding met de as van het stuurhuis. Boutje vastgedraaid, er blijft speling.
Ik wil alleen de kruiskoppeling vervangen, maar is de as van het stuurhuis ook uitgesleten. Heeft iemand dit al eens onderhanden gehad? Aan de hand van de antwoorden kan ik onderdelen of een stuurhuis bestellen. Bij voorbaat dank.

Hendrik Cornelis

Geplaatst door Hendrik Cornelis (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

leen6475 (0), 14 jaar geleden

Hoi Hendrik, mag ik je vragen of je dit probleem hebt kunnen oplossen ? Ik heb namelijk hier al 3 x een poging gewaagd om een oplossing te vinden voor mijn Zafira uit 2000. Deze heeft namelijk eenzelfde speling op het stuur. Ik heb al eens de kruiskoppeling verwisseld met een ander. Maar dit hielp niet.

bvd Lennaert

Hendrik Cornelis (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi Lennaert, de speling van de kruiskoppeling is opgelost. het probleem was het boutje, daarvan was de draad te kort. Waardoor het leek alsof het boutje vast zat. Hierdoor is het gat van de kruiskoppeling uitgelubberd waardoor er steeds meer speling ontstond. de kruiskoppeling vervangen met boutje en geen speling meer. Deze reparatie is makkelijk uit te voeren.
Sorry voor de late reactie, maar klant had geen tijd.

Groeten Hendrik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.