Opel Zafira: laat aanslaan, starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v xel

Mijn Zafira moet enkele seconden draaien alvorens hij aanslaat.

Het lijkt als of hij eerst brandstof moet aanzuigen voor hij aanslaat. Normaal waren het enkele omwentelingen en dan sloeg hij aan.

Wat is er voor afgaand allemaal gebeurt.
van de winter sloeg onder het rijden de motor af. Dit kwam omdat de brandstoftank vacuum trok. Tankdop lossen en het probleem was verholpen. Nu van de zomer tijdens de vakantie ging hij in eens dit probleem vertonen.
de auto is bij de dealer geweest en daar hebben ze een benzinepomprelais vervangen en een sensor draaisnelheid-wiel ( distributiesensor) vervangen. dit alles na het uitlezen van de computer. ook is de brandstofdruk gecontroleerd, deze was oke. Uiteindelijk is hij storingsvrij, althans dat geeft de computer aan maar het probleem is er nog.

kan iemand mij helpen.

utrecht

Geplaatst door utrecht (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

sjakie laat eens controleren of de restdruk van het injectie systeem inorde is stel dat de druk geheel weg loopt na verloop van tijd dan moet dat eerst weer op druk gepompt worden voor hij aanslaat.

groetjes jan.

utrecht (0), 17 jaar geleden

Kun je me ook vertellen welk onderdeel van het systeem ervoor zorgt dat de restdruk gehandhaafd blijft. ik ben op mijn werk en kan wel wat doen maar geen druk meten. Zit er ergens een ventiel of klep of loopt het terug via de pomp.
Anders bedankt en zal ik moeten wachten tot ik bij de dealer terecht kan.

Mzzl sjakie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

sjakie als je een multi point injectie systeem hebt zit er een benzinedrukregelaar op de leiding waar de verstuivers op zitten ; maar je hebt daar wel een benzinedruk meter voor nodig.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.