Opel Zafira: Licht inhouden/schokken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: z16xe(L?)

Goedendag allen,

Ik heb al een lange tijd problemen met inhouden en schokken bij halflast gas geven in de 2e versnelling. Dit is vooral te merken tussen de 2 en 3 duizend toeren. Op verschillende toetental-punten is goed voelbaar (als de motor net iets warm heeft gedraaid, zeg na 5 minuten al) dat hij heel kort inhoud. Geef ik vol gas in zijn 2 is het haast niet voelbaar. Ik heb het nooit echt gevoeld in de 1e of 3e versnelling, maar ik heb het vermoeden dat dat komt omdat de kracht dan anders ligt, maar dat ik een vermoeden.

Hij is hiervoor totaal zo'n 12 keer naar de garage gegaan waar ik hem heb gekocht, deze hem zelf al een aantal keer doorgestuurd heeft naar een andere gespecialiseerde garage (motorhuis delfgauw).
Wat al door hun gedaan is:
- Vervanging EGR klep
- Vervanging LMM
- Nieuwe software
- bobine gecontroleerd
- bougies vervangen
- Microfilters vervangen

Hierbuiten zijn er ook nog een hoop keinere dingen gedaan waar ik niet alles meer van weet op te noemen. Ik ben met deze problemen 3000 kilimeter gaan rijden in 2 weken (vakantie), en na terugkomst is het probleem net zo erg aanwezig. Niet erger of minder geworden.

De garage waar ik hem heb gekocht (Seat garage: Stejer delft, half jaar geleden, occasion 85.000 km) neemt het steeds weer aan als garantie, krijg netjes weer een leenauto mee, en wordt steeds weer goed te woord gestaan, alleen het probleem is nog steeds niet gevonden/opgelost.

Ik hoop via deze weg mischien wat mensen te vinden die hierin een beetje kunnen sturen, gezien ik totaal geen vooruitgang na zoveel bezoeken heb gekregen.


Alvast bedankt voor de reacties.

[edit]
Tevens heeft de auto nog wat andere problemen, airco die het soms niet doet, oliepijl controle meldingen terwijl hij vol is. Ik vermeld het voor de zekerheid, maar ik verwacht hierin geen relatie met bovenstaand probleem waar ik deze post graag op richt.
[/edit]

flue

Geplaatst door flue (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

flue (0), 17 jaar geleden

Tot zoverre ik weet is hier ook al naar gekeken, is dit makkelijk na te gaan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.