Opel agila: lambda sonde

Bouwjaar: 2000

het storingslampje van de auto brandde, ik heb het uitgelezen en de ecu gaf aan dat het aan de lambda sonde lag. het betreft hierzo een x1.2xe motor.

ik heb beide sondes vervangen door nieuwe en de foutcodes gewist.

na enkele dagen kwam de klant terug met dezelfde klacht en dezelfde foutcode. heb iemand van jullie dit probleem al eens bij de hand gehad?

sjaak10927

Geplaatst door sjaak10927 PRO , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

basje PRO, 18 jaar geledenIs de katalisator niet defect of gesmolten dat kun je controleren door de eerste labda los te nemen en dan de kat bekijken of die er goed uit ziet.andere mogelijkheid is de voorpijp los te nemen en dan naar de kat kijken.Wat ik ook wel eens heb meegemaakt is een lekke uitlaatspruitstuk/pakking/gescheurt

als dat goed is probeer eens andre soft ware (bij de dealer laten doen). Ook wel eens meegemaakt dat de ecu defect is maar dan moet je er wel zeker van zijn dat de rest goed is.

alexander242 PRO, 18 jaar geleden

Ik ben niet zo bekend met opel's,maar als ie een fout in het lambda sonde circuit geeft hoeft het niet zo te zijn dat deze defect is.Belangrijk bij zo storing is wat voor foutcode ie aan gaf.

voorbeeld : te arm,te rijk,mengseladdaptie overschreden,ect.....

Alleen dan kan je zeggen waar miscchien moet gaan zoeken.Opeltje PRO, 18 jaar geledenwelke sonde geeft hij als foutmelding? sonde 1 of 2??


en wat is de exacte foutcode omschrijving en nummer?
overigens als de kat defect is MOET je de ecm opnieuw laten programeren.


basje PRO, 18 jaar geleden

vergeet de lucht massameter ook niet!!!!!

sjaak10927 PRO, 18 jaar geleden

I

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.