Opel Zafira: Lampje achter verwarmingsknoppen vervangen

Bouwjaar: 2001

Hallo,
van mijn Zafira gaat vaak het lampje achter de verwarmingconsole niet aan (soms wel vreemd genoeg). Ik vermoed dat het lampje niet goed contact maakt (stekkertje lam). Mijn vraag is hoe je daarbij komt. Ik heb het deel waar de asbak inzit al losgehaald. Daarachter zitten twee schroefen, maar het bovenste deel zit tamelijk vast en ik durf niet door te trekken omdat ik het dan misschien stuk maak.

Iemand een suggestie?

Alvast bedankt.

CA2805

Geplaatst door CA2805 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk hier eens.

http://www.blauetachos.de/doc/opel

Daar staat precies omschreven hoe en wat. Of voor het lampje het hele dashboard eraf moet, weet ik niet. Moet je aan de echte kenners vragen !!

Gr.
Remco

CA2805 (0), 19 jaar geleden

Hoi Remco, inderdaad staat op de site die je aangeeft wel de nodige info. Maar niets nieuws, want de schroeven heb ik ook gevonden, maar ik krijg het paneel niet los (of grof geweld?). Misschien geven de kenners nog een reactie.
Bedankt in elk geval voor je reactie.

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je moet in ieder geval de knoppen losmaken van de verwarming enzo. Zij zeggen ook de radio eruit. Heb er eigenlijk nog nooit op gelet. Zal straks eens kijken bij auto van mijn ouders

CA2805 (0), 19 jaar geleden

De radio heb ik er ook uitgehaald, maar daar zie ik geen schroeven. Het lijkt wel alsof het paneel geklemd zit aan de bovenkant.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

klopt...bovenaan geklemd.

Franklin3229 (0), 19 jaar geleden

Ook ik heb problemen met het lampje achter de verwarmings knoppen.
Het verwijderen van het gedeelte van de middencosole was geen enkel probleem. Onder zitten de schroefjes, daarna met subtiel geweld los trekken.
Maar waar is nu het lampje dat ik wil vervangen.
Waarschijnlijk moet dan dus ook de achterkant worden verwijdert, dat is me nog niet gelukt, heeft iemand daar al ervaring mee?
Bovendien weet ik ook nog niet wat voor een lampje ik moet hebben, maar dat zie ik waarschijnlijk wel waneer ik het lampje in handen heb.

Franklin

CA2805 (0), 19 jaar geleden

Hoi Franklin, is het jou al gelukt om het lampje te vervangen?

Franklin3229 (0), 19 jaar geleden

Hoi CA2805,

Yep, het is me gelukt. Het is niet eenvoudig omdat je best veel moet los halen.
Op de website (http://www.blauetachos.de/doc/opel) al een keer eerder genoemd kun je veel info vinden.

Je moet beginnen met de asbak te verwijderen.
Vervolgens kun je twee schroeven los draaien waarmee de unit vast zit. Deze zou je daarna met subtiel geweld los moeten kunnen krijgen.

Nu heb je een unit in je handen die aan de achterkant met twee stekkers vast zit en twee kabels linksonder in de hoek. De kabels heb ik NIET los gemaakt, de stekkers wel.

Vervolgens kun je aan de achterkant op elk hoek punt metalen veren vinden, die zijn nu aan de beurt om los te peuteren.
Ik heb hier behoorlijk ziten klooien voordat de veren eindelijk een beetje mee werkten.

Nu laat mijn geheugen me een beetje in de steek, maar als het goed is heb nu het front verwijderd.
De knoppen kunnen er nu af geloof ik, en je moet even een sticker aan de bovenkant door snijden. Vervolgens de klik verbindingen van deze unit openen en dan kun je het lampje vervangen.

Het zou nog best mogelijk kunnen zijn dat ik iets vergeten ben maar eigenlijk spreekt het allemaal voor zich als het front eenmaal van de rest van de unit verwijderd is, ik heb daar lang naar gezocht voordat ik het mechanime door had.

Succes met het vervangen van het lampje.

Groetjes,
Franklin

PS ik ben natuurlijk ook weer vergeten wat voor een lampje je moet hebben, maar als je het eenmaal in handen hebt kan dat bij elke automaterialen handel worden omgeruild tegen een kleine vergoeding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.