Opel Zafira: Startproblemen

Bouwjaar: 2001

Ik heb een Zafira 2.0 DTI uit 2001 met 130000 km ervaring. Sinds enige tijd ondervind ik wat problemen met de "warme" start. Hieronder versta ik na een uur of 6-8, aan het einde van de werkdag, stil te hebben gestaan. De temperatuur is dan zondaig dat er geen voorgloeing plaatsvind.
Tevens gaat er eens in de zoveel tijd een lamptje (storing, steeksleuteltje) branden, maar dit verdwijnt ook weer snel. De situatie waarin dit optreedt is nadat je bv. in de file bent belandt en de motor stationair draait. Dit verdwijnt dan weer door optrekken en of een dot gas geven. Ook gebeurt het wel eens tijdens het rijden, het enige wat ik dan merk is dat de cruicontrol niet meer werkt, maar dit zal wel automatisch (gevolg)gebeuren door de boordcomputer, zodat ik niet vermoed dat hier ee directe relatie is.
Herhaaldelijk ben ik, ook dezelfde dag nog langs de Opel garage geweest echter deze konden geen foutcode uitlezen.

Laatst heb ik de EGR klep verwijderd en de aanslag roet verwijderd.
Wat me tevens opvalt is dat bij acceleratie een gorgelend geluid te horen is dat dan weer verdwijnt indien de auto op snelheid is.

Wie kan mij een duwtje in de juiste richting geven ?

dupl-u-9482-5dd14871b3b88+ingmar

Geplaatst door dupl-u-9482-5dd14871b3b88+ingmar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dupl-u-9482-5dd14871b3b88+ingmar (0), 19 jaar geleden

De oplossing was het vervangen van de retourleidingen. De leiding naar de derde cylinder vanaf links was gescheurd, oorzaak normale slijtage of....foutje tijdens beurt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.