Opel combo 1.7d: lampje handrem blijft branden, voldoende remvloeistof

Bouwjaar: 1996

hallo allemaal, ik heb deze vraag eerder gesteld, maar toen kreeg ik geen reactie, dus ik probeer het nog een keer. Wanneer ik bij mijn combo het contact aan zet gaat het lampje van de handrem branden, ongeacht of de handrem aangetrokken is of niet. Wanneer ik de handrem aantrek gaat ie wel iets feller branden. Het nivo van de remvloeistof is ook goed, en wanneer ik de stekker van de nivometer van de remvloeistof los haal blijft het lampje branden, dus volgens mij is deze wel goed. Wanneer ik de motor start gaat het lampje weer uit (behalve wanneer ik aan de handrem trek) Wie heeft enig idee wat dit kan zijn??
alvast bedankt
Henri

fritske

Geplaatst door fritske (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jaap4744 (0), 19 jaar geleden

handrem schakelaar stuk?? groetjes jaap

astra rijder (0), 19 jaar geleden

Het lampje gaat als het goed is ook aan als er onvoldoende rem druk is.

Groetjes
Astra rijder

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

dynamo kort geleden stuk gehad?

fritske (0), 19 jaar geleden

De handremschakelaar is volgens mij niet kapot, omdat wanneer de motor loopt, het lampje gewoon uit gaat bij losse handrem, en aan gaat bij aangetrokken handrem.

Wanneer de motor niet loopt is er toch zowiezo te weinig remdruk? wanneer de motor loopt gaat het lampje ook gewoon uit.

Ik heb de auto nu 4 maanden in bezit, en ik weet dat er een nieuwe dynamo in is geplaatst, kort voordat ik hem kocht. Heeft dit ergens invloed op dan?
groeten henri

Pjotr 156 (0), 19 jaar geleden

hoord zo ik heb kort geleden een ander desbord in mijn astra gezet met toerenteller
bij het oude desbord brande het handremlampje nooit (bij aangetroken handrem wel) bij het nieuwe desbord brand het lampje op contact wel maar als de motor draaid gaat hij uit

probeer ook eens: motor laten lopen en dan de dop van het remvloeistof potje er uit halen (schakelaar)dan moet het handremlampje gaan branden (is een maakcontact)

Groeten Pjotr

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

moegelijk heft de vorige kapotte dynamo de printplaat achter de tellerkok opgefikt.

fritske (0), 19 jaar geleden

okay, waarschijnlijk zal het de printplaat dan wel zijn. Ik heb verder geen problemen ontdekt, dus als het alleen dat lampje is laat ik het maar zo. Of zou dat problemen kunnen geven?
groeten henri

missduh (0), 19 jaar geleden

ik heb ook een combo en als ik mijn lichten aan doe gaat het lampje van het groot licht branden en een lampje daar naast ook heel even dit licht idd aan de printplaat die schijnen vrij gevoelig te zijn en snel kuren te vertonen is mij verteld

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.