Opel Combo X17D: Stationair toerental loopt af en toe op

Bouwjaar: 1998

Bij stationair draaien wordt af en toe (om de 20-30 seconden) het toerental iets verhoogd tot ong. 1.500 tpm, net alsof er even iets gas gegeven wordt. Hierna valt het toerental meteen weer terug in de normale stand.
De motor loopt mooi op 4 cil., start altijd meteen en heeft onder het rijden geen problemen. Bij het loshalen en afpluggen van de egr-klep blijft het probleem zich voordoen. Gaskabel en bediening zijn in orde, gezien de km.stand (50.000) lijkt bepaalde slijtage in de pomp niet aan de orde. Wie o wie weet hier meer van?
Groetjes Wouter

Fonszarelli

Geplaatst door Fonszarelli (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alessio (0), 19 jaar geleden

hallo,

dit is een raar probleem want de toerental stijging gebeurt na een 20 tal seconden en dat is toch wel er lang. ik denk dat je verder moet gaan zoeken in de richting van je carterventilatie.
je moet eens zien als je inlaatcollector vettig is van de olie, dat van de carterventilatie komt want het kan goed zijn dat deze verstopt is en dat bij stationair draaien de carter dampen er dan moeilijker doorkomen en dan plots allemaal te samen komen en dat het dan doordat in toeren stijgt. warme olie en oliedampen zijn ook brandbaar want olie is eigelijk vergelijkbaar met dieselbrandstof enkel dat deze veel meer zwaardere koolwaterstofstructuren bevat.

indien het niet iets te maken heeft met de cartervantielatie zou ik toch vermoeden dat er iets aan de pomp scheelt.


mvg Alessio O.

Fonszarelli (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb de auto jammer genoeg nog niet in de werkplaats, maar ik zal eens proberen wat hij doet als de olievuldop eraf is.
Ik houdt je op de hoogte
Mvg. Wouter

OpelCombo1999 (0), 19 jaar geleden

Ik heb het zelfde met mijn eigen corsa-b combo x17d gehad en ook met een astra-g y17td het is misschien raar maar het was de dynamo

Grover3839 (0), 19 jaar geleden

Ik heb iets vergelijkbaars met mijn astra 1.6 v16. Het komt veel voor als ik met een aanhanger rij en ik tot stilstand kom bij een stoplicht. De wil het toerental nog wel eens een of twee keer vanzelf oplopen naar 2000 toeren, om daarna weer terug te vallen naar het normale toerental... En ja, voetje op dat moment van het gaspedaal en koppeling ingedrukt en/of versnelling in neutraal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.