Opel Astra: lampje motor management Foutcode 1220

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTL sport

Sinds 22 december heb ik problemen met mijn opel astra. Op de rondweg parijs begaf mijn brandstofpomp het en kwam ik volledig stil te staan. Na terugsleep naar nederland heeft met de conclusie getrokken dat de brandstofpomp kapot was. Deze is vervangen door een gereviseerde pomp. Nadien geeft mijn auto echter een storing door als ik rijd in een lager toerental dan 1500, dan gaat namelijk het lampje van de motormanagement branden. Als de computer dan wordt uitgelezen geeft deze de code 1220 door. Dit zou betekenen dat de brandstofpomp niet goed is. Deze is echter ook appart nagekeken en er worden geen afwijkingen geconstateerd. Nu krijg ik te horen dat het mogelijk om de krukassensor zou kunnen gaan. Kortom ik weet het niet meer. Kan iemand mij meer vertellen wat dit zou kunnen zijn en of het schadelijk kan zijn om zo door te rijden. Ik merk namelijk niks aan de auto en het lampje gaat ook direct weer uit als ik boven de 1500 toeren uitkom. Groeten van Marcel.

marcel0306

Geplaatst door marcel0306 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 17 jaar geleden

P1220 Injection Timing Control Excessive/Insufficient Flow Detected OPEL D
Duid vaak op een defecte vervroeger(of pomphuis versleten?) .
Garantie?
Oiram

marcel0306 (0), 17 jaar geleden

denk het niet. de complete pomp is namelijk net vervangen door een gereviseerde pomp. Op deze pomp zit inderdaad nog wel een jaar garantie. Groet, Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.