Opel Corsa x12xe: lampje motormanagement

Bouwjaar: 1999

Hoi,
Op dit moment heb ik al een langsslepend probleem met mijn corsa. Het motormanagementlampje gaat telkens branden, soms bij het starten, maar meestal richting de 80-100 km pu. Hij houdt dan gas in en gaat stotteren. Voor de rest 'schudt' hij ook bij 50 en 80 km pu. en stuurt naar rechts. Ik weet niet of die dingen met elkaar te maken hebben.
In april ben ik bij de garage geweest hebben 2 repararties uitgevoerd die me bij elkaar 500 euro hebben gekost, hebben er nieuw software op gezet, lambdasonde vervangen, gaskleppen schoongemaakt en uiteindelijk vervangen. De banden zijn al 2 keer uitgebalanceerd etc. De corsa heeft het 2 maanden 'goed' gedaan en toen kwam dezelfde storing weer naar boven met het feit dat hij nu zelf ook gas bijgeeft als ik stil sta. Weer naar de garage, toen hebben ze er weer nieuwe software opgezet, de temperatuursensor vervangen en weer banden uitgebalanceerd. De volgende dag, weer zelfde melding. Ik krijg er nu redelijk genoeg van, ben al bijna 600 euro kwijt en ben nog geen steek verder. Ik weet niet of dit herkenbare problemen zijn voor de Corsa en waarom die garage het niet kan vinden. Ze willen nu gaan kijken of er een nieuwe stuurkast in moet??? Die mag ik dan 2 weken op proef hebben en kijken of dit het euvel is?? Zou dit logisch zijn? Of word ik aan het lijntje gehouden, heb er helaas zelf helemaal geen verstand van.
Iemand advies of een goede tip, alles is welkom!!

nink

Geplaatst door nink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ken de voorgeschiedenis van deze auto niet, dus is het probleem moeilijk te beoordelen. Het kan inderdaad de stuurkast zijn, elektronika kan kapot gaan. Het aanbod om 2 weken proef te rijden is zonder meer netjes te noemen, maar houd er wel rekening mee dat als dit de oplossing is, het prijzig wordt.
Het naar rechts trekken van de auto heeft niets met het motorprobleem te maken. Ik denk dat de auto eens uitgelijnd moet worden. Alleen maar balanceren verhelpt dit probleem niet.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

laat de krukas sensor eens nazien...

Peertjuh (0), 18 jaar geleden

Veel van je problemen (bij schokken enz) heeft mijn Vectra ook (nog steeds). Temperatuursensor heb ik onlangs ook vervangen hielp niet, ik zal eens naar de krukassensor kijken dat heb ik namelijk ook nog niet gedaan.

Greetz

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

je vectra heeft een hele andere motormanagment peter...de vergelijking gaat niet op denk ik.....

Peertjuh (0), 18 jaar geleden

jammer :-(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.