Opel Vectra: Lampjes binnen knipperen mee met de richtingaanwijzer, massaprob

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTI

Als ik mijn richtingaanwijzer of pechlampen aandoe, knipperen alle lampjes die je in het interieur kan vinden vrolijk mee op het ritme van de richtingaanwijzer. Maakt niet uit of ik links of rechts inschakel. Wie heeft een goede tip?

maurits7573

Geplaatst door maurits7573 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Bedoel je de teller verlichting of de binnen verlichting? Vertel dat eerst es.

Sytze

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

De binnenverlichting (aan het plafond), de verlichting van de TID-display en de verlichting van de climate control. De dashboardverlichting knippert volgens mij niet mee, het is me in ieder geval niet opgevallen. De blower blaast ook harder en zachter op het ritme van de knipperlichten.

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Disco?

ik denk massa probleem.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijk maar es bij je massastrip tussen accu en motor en accu en chassis. Als er zo veel meeknippert moet het wel een flink massa probleem zijn, en aangezien het een opel is ga ik voor de massa verbinding. Toch wel een kwaaltje bij opel.......

Sytze

Santa (0), 17 jaar geleden

Zit er geen bloemkool op je accupolen..?

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Nee de accupolen zijn brandschoon. Ik zal vandaag de massastrips goed bekijken, misschien zit daar wel de oorzaak.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Of de accu is kapot, of de dynamo laad niet goed bij, zet eens een multimeter op de accupolen en meet de spanning als je jouw knipperlichten aanzet met draaiende motor.

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Klopt het dat de spanning zonder draaiende motor dan ongeveer 12 V moet zijn en met draaiende motor rond de 14 V? Hoeveel mag het voltage afwijken met knipperlichten aan en draaiende motor?

Santa (0), 17 jaar geleden

Of rijd anders gewoon ff bij Sytze langs.
Die zit op een steenworp afstand van jou......

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Het zal toch niet zo moeilijk zijn om achter de oorzaak te komen. En idd kun je even langsrijden voor een paar metingen, is amper 1 kilometer.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja voor dat kippe eindje kun je inderdaad net zo goed bij Sytze binnen rijden.

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Hallo Sytze,

Bedankt voor je aanbod! Wanneer kan ik bij jou langskomen?

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Oke, maurits is vanavond geweest. Probleem gelocaliseerd......
Niks geen massa probleem, ook geen accu probleem. Nee het was de grote pluskabel die de raw en de tellerverlichting van de broodnodige voeding voorziet. Moet nog blijken of het de draad of een aansluiting van die draad is, maar dat moet de volgende keer maar even. Als je dikke kabel van accu plus naar die zekering brengt is knipperen opgelost.
En de raw pitjes ook maar even vernieuwd, ze waren ooit ambergeel geweest, maar nu waren ze sneeuw wit........

sytze

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Inderdaad, na de metingen met de juiste apparatuur was het probleem snel gevonden! En inderdaad geen massaprobleem, maar een plusprobleem. In ieder geval is het probleem goed op te lossen. Sytze bedankt voor je hulp, jij hebt binnen twee uur kunnen vaststellen waar de garage anderhalve dag voor nodig had en daarna nog niets wist. Super!!

maurits7573 (0), 17 jaar geleden

Vandaag het probleem definitief verholpen door Sjoerd, de rechterhand van Sytze. Een dikke (10 mm2) pluskabel rechstreeks vanaf de accu naar de zekering voor o.a. de richtingaanwijzer. Het door Opel gemonteerde plusdraadje was nauwelijks dikker dan een halve lucifer. Nu dus heel mooi opgelost!!

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

pfff, de rest van de opeltjes doen het toch ook gewoon met dat halve lucifertje, dus de gevolgen zijn nu opgelost, nu de oorzaak nog.

Groeten Marcel

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

De oorzaak is ook opgelost vriend. Te dunne draadjes als plus voorziening. Het is trouwens wel degelijk een kwaaltje bij deze dingen. Alleen stoort de een zich er meer aan dan de ander.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.