Opel Vectra C (1.8): Lege accu

Bouwjaar: 2002

Een half jaar geleden heb ik de accu van mijn Vectra uit 2002 laten vervangen, omdat hij steeds leeg was en bij meting bleek, dat deze accu defect was.

Nu heb ik echter weer het zelfde probleem dat de accu leeg is en de auto niet wil starten. Mijn garage zegt dat dit komt omdat de auto kleine stukken rijdt met de lampen aan en dus de accu niet genoeg oplaadt. Ze hebben de accu geladen en het is nu start de auto weer. Het lijkt mij echter stug dat dit de oorzaak kan zijn. Heeft iemand hier een idee over?

mhbruijn

Geplaatst door mhbruijn (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Michael,
jou garage heeft helemaal gelijk.
Als je alleen maar korte stukjes rijdt wordt de stroom die je hebt gebruikt om te starten , niet weer volledig bijgeladen.
Als je daarbij ook nog verlichting voerd , kost dat nog meer stroom.
Het leven van een accu bestaat uit ontladen en laden , maar dan wel voldoende laden , anders is het snel gebeurd , maar daar was je al achter.

mvg,
Hans.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

garage heeft gelijk, je verbruikt met starten veel stroom en de dynamo krijgt de tijd niet om de accu weer vol te laden. Ok voor de motor is het niet goed om alleen korte stukken te rijden. Ga eens een lagere rit maken, komt de motor goed op temperatuur, verdampt het water uit de motroolie, circuleren alle "sappen" eens goed en wordt de accu weer goed vol geladen.

mhbruijn (0), 18 jaar geleden

Ok. Bedankt voor jullie hulp. Ik zal regelmatig eens een stukje gaan toeren met de auto en dan kijken of het beter gaat met laden van de accu!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.