Opel Astra: lekke koppakking astra 93

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hoi

ik heb een astra station uit '93, verbruikt erg veel koelwater, die ook borrelt en ik heb witte rook. grote kans dat de auto een lekke koppakking heeft.
we hebben besloten om nog een tijdje te blijven rijden met deze auto en rustig op zoek te gaan naar een andere bak. gezien de reperatie kosten vinden we het niet dat deze auto het waard is.

maar mijn vraag is welke risico's loop ik nu. ik las al iets over een vastloper... en zo ja, wat kan ik verwachten bij een vastloper, bv als ik op de snelweg zit?
zijn er meer risico's? en zijn er trucjes om er voor te zorgen dat ik wat langer met deze auto kan blijven rijden?

vrgr
constant

constant77

Geplaatst door constant77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

connie als je een flinke lekkekoppaking heb is er het risico dat je de koelwaterslangen opblaast en tevens dat er teweinig koelwater in zit en er komt ook koelwater bij je olie.
het advies is de koppakking tevervangen maar ik begrijpt dat je dat niet wil dan is er een ding wat je kan proberen en dat is een blikje bar s leak kopen en dat bij een warme motor in je koelsysteem tegooien maar pas op laat eerst voorzichtig de druk aflopen en dan blikje legen en motor een poos laten draaien en/of een rondje rijden en hopen datr het werkt maar het blijft een lap middel.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.