Opel Astra: distributieriem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdti

Geachte lezers,

Ik lees wel eens op deze site dat de distributieriem wel eens stuk gaat nu staat er in mijn onderhoudsboekje een termijn van 100.000 km.
Hij heeft 47.000 km gelopen, bij welke kmstand is het verstandig om deze te vervangen ?

Groeten John

creijenhoek

Geplaatst door creijenhoek (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meestal staat er een km stand bij in het instructieboekje, met een aantal jaren waar in dit moet gebeuren, b.v mijn busje is dat 90.000 km of 6 jaar wat maar eerst voorkomt.


Als de riem breekt ben je stevig van huis, dure reparatie van koprevisie etc, en zit het tegen ander blok (gat in zuiger, krukas krom etc)

Bij het vervangen van de distributieriem is het goed er zorg voor te dragen dat ook de spanrollen, v snaar, en multiriemen meteen worden vervangen.

In dit geval geldt, beter 10.000 km te vroeg als 1 meter te laat.....

Vooral bij stevig gebruik zal het een en ander meer slijten als bij normal rustig gebruik, in dat geval ook eerder als voorgeschreven laten vervangen.

Met een auto van 2004 en die km stand met je kennis van je rijstijl kun je zelf nu zien wanneer de boel moet worden vervangen.

Succes,

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.