Opel Astra: LG Autoradio plaatsen, zekering nr10 er door

Bouwjaar: 1992

Goedemorgen,

sinds woensdag ben ik de trotse bezitter van een opel astra uit '92.
Gisteren een radio / cd / mp3 speler gehaald.
Nu heb ik hem echter aan gesloten, en het geluid is prima. echter nu brandt er een zekering door in de zekeringskast. nr10. deze zorgt ervoor dat de lampjes in je dashboard gaan branden bij het inschakelen van de auto. En deze doen nu dus niet meer. De radio blijft echter doorspelen. Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn???

grtz.

Niek

kealke

Geplaatst door kealke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

wageral (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk is er tijdens het inbouwen van de radio iets misgegaan. Bijvoorbeeld een kabeltje (van de verlichting) die bekneld is geraakt en/of beschadigd, of een massakabeltje die tegen de kabelschoentjes van de lampjes komt, of iets in die richting.
Dus: Radio weer uitbouwen en de bekabeling controleren. Dan weer nieuwe zekering erin.
Dus gewoon een kwestie van alles even nalopen.
Succes,Ger

kealke (0), 18 jaar geleden

dank voor je reactie..
het gekke is dat zodra je de radio weer afkoppelt, er een nieuwe zekering in doet..dan gaat het wel weer goed dus dan blijven de lampjes branden

wageral (0), 18 jaar geleden

Bouw de radio dan eens uit en sluit hem aan terwijl hij niet in de sleuf zit. Controleer meteen even de kabeltjes. Wellicht zie je dan, na het plaatsen van de zekering, wat er mis gaat.
Groet,
Ger

kealke (0), 18 jaar geleden

dat heb ik gedaan... het gaat allemaal goed. radio speelt.. allemaal leuk en aardig.. draai de contactsleutel om. en je hoort de zekering springen.. terwijl de radio doorspeelt.. volgens het boekje is zekering nr 10. niet van de radio :s

groetjes niek

wageral (0), 18 jaar geleden

Tja, dan is er toch echt iets misgegaan met de montage lijkt me. Heb je alle kabeltjes in de buurt van de radio al eens nagelopen? Er ligt waarschijnlijk toch iets bloot daar. En heb je de originele ISO-stekker wel gebruikt (constante en geschakelde plus goed aangesloten?
Ger

kealke (0), 18 jaar geleden

wij hebbe de constante + de geschakelde aangesloten (dus die op de radio zit) op de constante van de auto.
dit werd zo verteld in de winkel.

groetjes..

danny1929 (0) PRO, 18 jaar geleden

Jouw radio heeft geen meeschakelende verlichting dus het beter om die aansluiting door te knippen en af te isoleren.Dan ben je van het probleem af!

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat Danny bedoelt is dat er waarschijnlijk een draad is aangesloten op de radio, die bij de verlichting hoort. Deze draad moet je opzoeken bij de aansluitingen van de radio en die moet je NIET aansluiten. Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.