Opel Vectra: linkerkoplamp uitbouwen om stelmotertje te vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

stelmotertje linkerkomplamp is defect (sinds 1 mei 2009 wordt dit gecontroleerd bij apk en moet werken).Grilletje verwijderd en de zelftappers waarmee de lamp vastzit, lamphuis komt los maar blijft in de hoek bij het spatbord ergens nog vastzitten. Wat zie ik hier over het hoofd? Hoe zit vervolgens dit stelmotertje bevestigd? Graag wat tips om dit probleem op te lossen.

sjaak p

Geplaatst door sjaak p (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je moet je bumper verwijderen en dan zie je onder in de hoek nog een schroefje zitten,ja dat hebben ze lekker gemaakt

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Koplamp hoeft er niet uit. Stelmotor zit met een bajonetsluiting vast. Stekker los, kwart slag draaien en stelstift uit reflector schuiven.
Montage: reflector terug trekken, stelstift inschuiven en kwartslag vastdraaien. Stekker monteren.

Gr.

sjaak p (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor jullie tips, probleem opgelost, maar het ging niet eenvoudig.De moeilijkheid was het op de juiste wijze monteren van het stelmotortje.Het bolletje op het uiteinde van het asje moet in een u vormige groef vallen die aan de reflekter van de koplamp zit.Dit paste niet goed in elkaar,je moet alles op gevoel doen, je ziet niet wat je doet. Na een aantal tevergeefse pogingen toch maar de bumper verwijderd om de zelftapper te verwijderen om zo de complete koplamp er af te halen.Het u vormige kunststof groefje wat uitgebogen en het bolletje ingeschoven. Door een beetje siliconen spray te spuiten op het rubber afdichtings ringetje wat tussen het stelmotortje en het koplamphuis ligt, ging de montage een stuk eenvoudiger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.