Opel Vivaro: Links voorwiel maakt schurend geluid bij een rechtse bocht

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 CDTI 110 PK

Even schetsen, momenteel 81.000 km, auto wordt licht ingezet en doet meer korte dan lange afstanden.

Bij het maken van een rechtse bocht, komt er uit het wiel links voor een licht schurend geluid. Ik heb afgelopen woensdag mijn wiel er af gehad, en mijn remblokken waren 70% versleten, mijn licht vermoeden was dat de binnenste blok de rand van de schijf raakte bij de kracht dat het wiel naar binnen zet bij de bocht.
Ik heb de auto zonder wiel laten draaien en als hij niet rijdt hoor je niets. De cardanas maakt geen enkel geluid en lijkt quasi geen speling te hebben.

Ik heb gisteren mijn remblokken voor en achter vervangen (ineens korte pijn) en het licht schurend geluid blijft nog steeds, alhoewel het minder lijkt. Ik heb nog maar een 15km gereden met de nieuwe remblokken.

Als dit geluid niet weggaat, wat kan ik dan verder doen? Zou een wiellager geluid durven maken enkel bij een bocht? Zou dit dan niet altijd lawaai moeten maken?

Het geluid is enkel hoorbaar met open ramen en de radio af.

Grtz, Ben

VivaroBen

Geplaatst door VivaroBen (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kleijn (0), 9 jaar geleden

Kijk eens of je beschermkap achter de remachijf niet tegen de remschijf schuurt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.