Opel Astra: Loopt niet goed stationair en houd in!

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: C1.8XE E2

Mijn Astra loopt niet goed stationair, maakt maar ca. 500 á 600 toeren en dreigt af te slaan, als je dan wil optrekken dan moet je eerst een dot gas geven anders slaat hij af. Ook accelereerd hij niet goed, het gaat met horten en stoten en soms moet je even de koppeling intrappen zodat hij dan veel toeren maakt anders redt hij het niet en slaat hij af. Er heeft al weleens een monetur naar gekeken en mee gereden en volgens hem was er niks aan de hand met de auto, als het heel rustig is op straat en je hebt alles mee dan heb je er niet zoveel last van maar dat is maar zelden in Nederland dus het is gewoon heel hinderlijk, bovendien heb ik niet zoveel vertrouwen meer in de auto, maar hij moet toch nog wel een tijdje meegaan want centen voor een neiuwe heb ik niet!
Wie weet er raad, ik wordt steeds handiger en doe steeds meer dingen zelf in deze dure tijden maar heb niet zoveel bagage in mijn kop zitten om het op eigen initiatief te gaan doen, ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Groeten,

Rob.

Robbie1966

Geplaatst door Robbie1966 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JN (0) PRO, 15 jaar geleden

Stationairmotor zit waarschijnlijk vast of is zeer sterk vervuild, demonteren en reinigen of vervangen, komt vaker voor.

Vacuum slangen in orde???

Motor loopt toch wel op alle 4 de cilinders tijdens optrekken/accelereren of gaat hij dan overslaan.
Als hij op dat moment overslaat eerst dat probleem verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.