Opel Vectra: loopt slecht/niet stationair, vermogenverlies onder de 3000rpm.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: z16xe

Helaas moet ik er ook aan geloven..... een storing aan mijn auto waar ikzelf en de garage niet uitkomen. Wanneer ik de auto start (dat doet hij prima) en het toerental valt terug naar stationair begint de motor zeer onregelmatig te lopen. Het tourental schommelt dan tussen de 600 en 1500rpm. Na 'n paar tellen slaat de motor dan ook daadwerkelijk af. Als ik gas geef en het toerental boven de 3000rpm houw is er niets aan de hand, laat ik het toeretal terugvallen onder de 3000rpm heeft hij moeite om aan de gang te blijven.
Na het uitlezen van de motor bleken er storingen te zitten de: lambdasonde en maf sensor. Na deze vervangen te hebben was er geen verbetering(zou te gemakkelijk zijn). Het brandstof systeem is helemaal nagelopen, daar is gruis gevonden in de brandstof pomp in de tank, ook hebben ze een lekke slang gevonden in de tank. Ook dit is verholpen, nieuwe brandstof filter geplaasts , leidingen doorgeblazen die naar de motor gaan om er zeker ervan te zijn dat de motor voldoende brandstof krijgt. Ook dit allemaal heeft niet geholpen.
Het gaskleppen huis is vervangen(even omgewisseld), ook geen resultaat. EGR afdoppen, geen resultaat. De laatste keer dat hij gestart is bleef de motor wel lopen stationair, maar zeer onregelmatig(zagen)...... m.a.w.....HELP!!!!!.
mvg Maurice.

mauricecoomans

Geplaatst door mauricecoomans (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Het hele verhaal klinkt naar een motor die te weinig brandstof krijgt.
Is de brandstofdruk en opbrengst gemeten?
Is het sproeipatroon van de injectors gecontroleerd?
Wat voor signaal geven de lambdasondes aan in de tijd dat hij stationair loopt?

Wat gebeurt er als je de motor gaat helpen? Een beetje remmenreiniger/start pilot inspuiten bij het filter.
Of vacuumslangetje van de benzinedrukregelaar af en dan afdoppen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.