Opel Vectra: Motor valt uit bij stationair toerental

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8-16v

Mijn Vectra B station heeft bij een warme motor problemen om stationair te lopen. Als je de motor start dan loopt hij een paar seconde en slaat dan af. Ook kan de autoradio geen radiozenders aan(alleen de AM wel 1 zender).Ook geeft de informatiedisplay maar de helft van de getallen aan van bijv. de datum. Ik ken nog iemand met dezelfde auto en motor en die heeft hetzelfde probleem gehad, totdat ze zacht op een veegwagen reed en de bumper rechtsvoor beschadigde, toen was alles over en de auto rijd nog steeds prima.
Wie kan mij hiermee helpen behalve dat ik tegen een veegwagen moet rijden om het probleem op te lossen.
Alvast bedankt

weus

Geplaatst door weus (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (580), 13 jaar geleden

Tegen een veegwagen aanrijden zal idd niet de oplossing zijn .

Is de koude start van de auto goed en blijft hij dan wel goed stationair lopen ?
Slaat de motor bij het starten met warme motor bij de eerste start meteen aan of moet je meerdere malen starten of langer door starten ?
Lijkt mij een sensor probleem en dan denk ik aan de koelvloeistof temperatuur sensor als hij bij een koude start wel goed aanslaat en goed stationair loopt tenminste.

of de fout in het display en de radio hiermee in verband staat denk ik niet , ik vermoed dat dit een slecht massa probleem is , ook aangezien je wel
AM radio zenders kan ontvangen en geen FM zenders - FM zenders hebben een sterker antenne signaal nodig, dus ook een goede massa op de antenne
(via de carrosserie), ik zou dus beginnen met het controleren van de massa punten >> massa van de accu - carrosserie - motor blok.

tijne (0), 13 jaar geleden

heb je alleproblemen tegelijk gekregen of had je eerst de problemen met de info en toen later pas met de motor of ?

als alles tegelijk is ontstaan doet het mij denken aan een massa probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.