Opel Vectra: lpg g3 blijft hangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 16 v

Hallo,

Als bij ons de motor te heet wordt dan blijft het gas weleens hangen en met doortrekken ook dan schakelt ie automatisch over naar benzine.Als je het dan even later weer op gas zet gaat het weer goed.
Iemand een idee hoe dit komt?

Alvast bedankt

Groetjes,Usi

usi

Geplaatst door usi (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

wat voor motor zit er exact in? wel handig om te weten om u correct te kunnen helpen. aan alleen 16v hebben we niet zo veel helaas...

usi (0), 16 jaar geleden

hoi opeltje,

Sorry ik ben een echte leek hoor,maar er zit een 1600 motor in wat voor een gas installatie e.d. weet ik niet moet ik even nakijken.

Het is vaak als ik op de snelweg zit en dus vanuit de 5e versnelling harder wil gaan rijden dan slaat ie over op bezine.

Hoop dat je iets kan bedenken.

Groetjes,Usi

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

als het een 1.6 16v is dan moet het een x16xel zijn.
waarschijnlijk is er een vacummlek aanwezig. of een lekke vacuumslang, of de rubber mof op het gasklephuis (waar je niet echt makkelijk bij kan!!) heeft een luchtlekkage. verder kan het geen kwaad de lpg verdeelhuis te reinigen (als er een koltec lpg pot in zit). daar krijg je dit soort klachten ook van. ook moet deze instalatie zo nu en dan wel eens correct afgesteld worden met een drukverschilmeter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.