Opel Vivaro: Lucht blower vivaro werkt enkel op stand 4,

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Beste,

De luchtblower van de verwarming werkt enkel op stand 4, nu heb ik hier op de site al leden met het zelfde probleem gevonden, hier wordt telkens verwezen naar een defecte weerstand die tussen stand 1-2 en 3 zou zitten.

Echter wordt er niet meer over de oplossing terug gepost.

Mijn vraag:

Kan dit de oorzaak zijn en zo ja, waar in de wagen kan ik deze weerstand vinden?

Bedankt op voorhand.

Groeten Gino

ginobeemer

Geplaatst door ginobeemer (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door ronny530 (0), 8 jaar geleden

De weerstand zit in het lucht aanvoer kanaal onder het dashboard van de bijrijders zijde, een kwestie van draden volgen en de weerstand uitklikken. De weerstanden zijn vaak niet defect maar wat wel vaak voor komt is dat de dikke aansluitdraad onder de weerstandspoelen is los gekomen. Herstellen is zelf te doen door de aansluitdraad los te wrikken, daarna de contacten en de aansluitdraad opschuren en vervolgens opnieuw vast solderen.

ginobeemer (0), 8 jaar geleden

[quote=ronny530]De weerstand zit in het lucht aanvoer kanaal onder het dashboard van de bijrijders zijde, een kwestie van draden volgen en de weerstand uitklikken. De weerstanden zijn vaak niet defect maar wat wel vaak voor komt is dat de dikke aansluitdraad onder de weerstandspoelen is los gekomen. Herstellen is zelf te doen door de aansluitdraad los te wrikken, daarna de contacten en de aansluitdraad opschuren en vervolgens opnieuw vast solderen.[/quote]
Bedankt Ronny voor het snelle antwoord.

Ik ga dit zo snel mogelijk controleren en laat nog iets weten.

Grtz Gino

ginobeemer (0), 8 jaar geleden

Probleem opgelost.

Bedankt Ronny530 voor de tip en bedankt problemcar.nl voor jullie website.

Vandaag eindelijk aan kunnen verderwerken.

Het was de weerstand die stuk is, hij zit in de luchtinlaat van de aanzuig voor de verwarming en airco, onder de motorkap aan de kant van de bijrijder.

3 boutjes van de Isolatie rond de blower losdraaien zodat de isolatie een stuk kan zakken, 2 stekkers op de weerstand lospluggen, 1 stekker van de weerstand achter de blower lospluggen en nog 1 boutje losmaken waae de weerstand nog mee vastzit.

Ik heb de weerstand online besteld in Duitsland, dit was goedkoper dan rechtstreeks bij de opeldealer hier in België.


Groeten

Gino

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.