Opel Zafira: Luchtmassameter (weer :-{) defect?

Bouwjaar: 2000

Gisteren tijdens een flinke rit gebeurde met mijn Zafira 2.0 Di het volgende: ineens viel het vermogen flink terug (noodloop, bleek achteraf). Daarbij branden 2 contolelampjes in de toerentellerdisplay: het "motortje" (zonder de flits) en het radiateurtje met een soort tandwieltje. Ook viel de toerenteller uiten ook de mom. verbruiksteller. Volgens het instructieboekje kon ik gewoon rustig doorrijden. Heb ik dan ook gedaan om thuis te komen.
De wegenwacht gebeld, die kwam nadat de auto een half uurtje was afgekoeld. Voordat de man kwam nog even geprobeerd of het probleem er nog was. Niet dus: na een beetje stevig gasgeven, liep de auto weer normaal. De wegenwachter had inmiddels gebeld met Opel en had het over een mogelijk defecte luchtmassameter. Of mogelijk de lambdasonde. Het zou de derde zijn in 180.000 km. De vorige keren hield de motor alleen telkens in, zoeken dus.
Gisteravond weer een 100 km gereden: geen probleem. Op de terugweg weer hetzelfde: noodloop met de lampjes, enzovoorts.
Morgen maar naar de garage om te laten uitlezen. De fout zal er dan mogelijk uitkomen.
Iemand een zelfde ervaring? Tips?
Alvast bedankt.

Geplaatst door

MiniJack (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Net de auto weer even gereden: niets meer aan de hand. Waarschijnlijk komt het probleem weer terug als ie flink warm wordt gereden.

MiniJack 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.