Opel Zafira: Tikkend geluid onder de motorkap

Bouwjaar: 2001

Ik ben in het bezit van een Opel zafira 1600 bj. 2001.
Als ik 30 km of harder rijd, dan hoor ik een tikkend geluid vanuit de motorruimte. Dit geluid is constant ongeacht de snelheid, dus als ik harder rij dan tikt het niet sneller.Onder de 30 km hoor ik niets.
Is er iemand die dit probleem herkent?

maxmex

Geplaatst door maxmex (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

als je harden en of zachter rijd blijft de snelheid van eht tikken het zelfde?
en als je je ven van je kachel harden zet?
denk dat daar iets in if gevallen op de een of andere manier.

gr tijne

maxmex (0), 19 jaar geleden

Het tikken blijft het zelfde.
De kachel harder of zachter zetten maakt niets uit. Als de wagen koud is hoor ik ook niets. Zodra de motor warm wordt en ik harder dan 30 km rijdt, dan hoor ik dat tikkende geluid.
Ik heb de aandrijf assen gecontroleerd, wiellagers, remschijven, maar daar komt het niet weg.
Nadat ik dit alles gecontroleerd had ben ik gaan proefrijden en nadat het tikkende geluid weer op kwam heb ik onder het rijden, bij een snelheid van 50 km, de motor afgezet. Het tikkende geluid was direct weg.

Kan het iets te maken hebben met het pompje dat aan het luchtfilterhuis vast zit? De uitvoer van dat pompje loopt naar het zijspatbord rechts. De toevoer komt vanaf de brandstoftank.
Zou het kwaad kunnen om dat pompje tijdelijk stroomloos te maken, zodat die niet meer werkt? Als het dan niet meer tikt dan ligt dat aan dat pompje.

Wie weet raad?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat is detank ontluchtings klep deze kun je wel afsluiten maar moet je wel even de tankdop verwijderen tegen vacuum zuigen van de tank.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.