Opel Corsa: massakabel computer weggeschroeid

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

het volgende probleem doet zich voor, ik heb een opel corsa en gisteravond viel hij voor het kruispunt uit. Na even te hebben gewacht startte hij weer, maar vanmorgen deed hij weer niks. Na even hebben gezocht bleek er een massakabel die aan het motorblok vastzit en naar de computer loopt weggesmeuld te zijn. Hierdoor is ook de computer verbrand. Het vreemde is dat ik met de multimeter wel een massa meet als ik hem door meet op de plaats waar hij aan het blok zit bevestigd. Heeft iemand hier ervaring mee en waar kan ik de storing zoeken?

scirocco1984

Geplaatst door scirocco1984 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het lijkt wel of de motor massa heeft gezocht omdat de kabel die daar voor bedoeld is, stuk is. Kijk daarom eens naar de massakabel tussen carrosserie en motor of deze niet los of afgebroken is. Deze zit normaal aan de bestuurderszijde tussen de linker chassisbalk en de versneliingbak.
Als deze stuk is, natuurlijk vervangen door 'n kabel van ongeveer pink-dikte en dan zal ook de bedrading naar de ecu nog vervangen moeten worden plus misschien de ecu zelf.

Gr.

scirocco1984 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je opmerking petje,
Het was inderdaad de massakabel tussen chassis en versnellingsbak. Deze zat nog maar aan een paar haartjes vast. Het probleem is opgelost.
nogmaals bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.