Opel Vectra C 2.2: meldingen van lichtstoringen bij gebruik trekhaak.

Bouwjaar: 2004

Ik heb je al iets eerder gevraagd over een opel vectra C, welke veel electronische problemen gaf. Inmiddels heb ik na overleg met de dealer een nieuwe vectra gekregen. Deze geeft echter storingen door op het moment dat ik mijn boottrailer aankoppel. De trekhaak is gemonteerd door de dealer, een 13-polige stekker met verloop naar 7-polig zou volgens de dealer het probleem moeten wezen.Er is een nieuwe kabelboom geinstalleerd met een 7-polige doos, maar probleem blijft. Dimlichtmeldingen, rechterknipperlicht, allemaal heel vreemd want verlichting op de trailer werkt perfect achter iedere andere auto. De trailer is overigens nieuw. Auto is inmiddels 3x bij de dealer geweest, maar deze komt er niet uit. Weet jij een oplossing? Ik maak me zorgen, want zo begonnen de problemen bij mijn eerste vectra ook. Het werd toen van kwaad tot erger. Gaarne jouw visie.

marcel7039

Geplaatst door marcel7039 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

er klopt dan toch iets niet in de trailer of auto. mogelijk is de programering onjuist.

GTS3855 (0), 20 jaar geleden

Hoi Marcel,

ik heb ook een Vectra, modeljaar 2004, en heb zelf bij het voor de eerste keer rijden met een aanhanger ook soorgelijke problemen geconstateerd. Ook kreeg ik de melding dimlicht op aanhanger defect, terwijl ze toch echt beiden branden. En toch zat het probleem in de nieuwe aanhanger(van Belgische makelij) De dimlichten zaten tesamen aangesloten op pen 58R van de stekker, terwijl Links op 58L, en rechts op 58R dienen te zitten Omdat ik ook gebruik maak van een verloop 13-polig -> 7 polig heb ik nog steeds de melding achteruitrijlichten defect, maar die kunnen simpelweg niet branden met een 7-polige stekker.
Hopelijk heb je hier iets aan , en is het niet zo ernstig als het in eerste instantie lijkt.

Succes en groeten,
Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.